Connect with us

Glossza

SZÉP-kártya, bosszantó kalandokkal

SZÉP-kártya

SZÉP-kártya. Szépen hangzik. Kár, hogy sok helyen csak a fejüket ingatják, ha ezzel akar fizetni az ember.

Miskolctapolcai nyaralásunkon bőven volt alkalmam megtanulni, hogy a SZÉP-kártya mellé ajánlatos tömött pénztárcát is magunkkal vinni. Első állomásunkon, a vadasparkban még simán ment minden. A pénztáros levette a kártyáról az összeget és kész. Az erdei kisvasúton már bonyolódott a helyzet, csak készpénzért adtak menetjegyet. A diósgyőri várban pedig közölték velünk, hogy csak az Erzsébet szabadidő utalványt fogadják el, a SZÉP-kártyák szabadidő alszámláival nem tudnak mit kezdeni.

Kezdtünk dühbe jönni, de arra gondoltunk, a lillabüredi barlangtúrán majd lehűtjük magunkat. A barlangban valóban hideg volt, a pénztárnál azonban felforrt az agyvizem. A kasszánál ülő hölgy közölte, hogy elméletileg elfogadják ugyan a SZÉP-kártyát, de most éppen vacakol a gépük, ezért fizessünk készpénzzel.

Kezdett kiürülni a nyaralásra szánt kasszánk. Csendesen azon aggódtunk, hogy ha a miskolctapolcai barlangfürdőben sem fogadják el a SZÉP-kártyát, akkor bizony majdnem egy fillér nélkül kell útra kelnünk hazafelé. Elfogadták. A barlangfürdő pedig csodaszép volt. Még a megtépett idegeinket is megnyugtatta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Új fajunk a Fomo Sapiens

Glossza

Ezek…!

Csabacsűd

Kiment a divatból a köszönés, avagy ma van az udvariatlanság világnapja

Glossza

Úgy szurkolunk, ahogy ti játszottatok!

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect