Connect with us

Hírek

Útépítések kezdődnek az Ótemetőben

Ddr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő és Lázár Zsolt evangélikus esperes

Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség 1500 négyzetméternyi szilárd burkolatú utat épít az Ótemetőben. Erről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő.

Lázár Zsolt szólt arról, hogy az ország egyik legnagyobb (22 hektáros) temetőjének rendben tartása rendkívül nagy feladatot ró az egyházközségre. A közelmúltban befejezték a digitális nyilvántartási rendszer kiépítését. A temető nyolc parcellájában összesen mintegy 11 500 sír van. Tavaly 886 megváltatlan sírt tartottak nyilván, ebből azóta 139-et újraváltottak.

– Egyházközségünk egyedül a sírok megváltásából tudja fenntartani a temetőt, ezért nagyon fontos, hogy mindenki rendezze az adósságát – hangsúlyozta az esperes. Hozzátette: a sírok rendben tartása nem a fenntartó, hanem a hozzátartozók feladata.

Az Ótemetőben az egyik legnagyobb gondot a szilárd burkolatú utak hiánya jelenti. Éppen ezért döntött úgy az egyházközség presbitériuma, hogy 1500 négyzetméternyi területen szilárd burkolatot építenek. Ez gyakorlatilag mintegy 650-700 méternyi, 220-230 centiméter szélességű utat jelent. Húsz centiméter vastagságú, tömörített betontörmelékre kerül 3 centiméter vastagságban zúzott aszfaltborítás.

– A beruházás bruttó összköltsége 4 millió 64 ezer forint, ezt teljes egészében önerőből állja az egyházközség, sem uniós, sem állami, sem önkormányzati támogatást nem kaptunk hozzá. Egy ilyen volumenű fejlesztés azonban túlmutat az egyházközség anyagi lehetőségein, így nehéz feladat elé állít bennünket – mondta Lázár Zsolt. Dr. Czinkóczky Mihály hozzátette: számítanak az adakozókra is, eddigi tapasztalataik szerint a gyülekezet e téren nagyon erős.

Az útépítések október 7-én kezdődnek és 25-én fejeződnek be. Az egyház vezetői bíznak abban, hogy a most megépítendő utak útalapként szolgálhatnak majd egy jóval költségesebb, „igazi” szilárd burkolatú út megépítéséhez.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva) Harencsár László (Fotó: Hegedűs Éva)

Harencsár–mesével ringathatod álomba gyermeked

Irodalom

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bogdán Tamás: Bízom benne, hogy a nyarunkat meg tudjuk menteni

Szarvas

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. március 30.

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Közel hatvanezer kötetet leltároz a Városi Könyvtár

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect