in , ,

Telkiben jártak a szarvasi fiatalok

Telkiben

Telkibe kapott meghívást U-13-as csapatunk, hogy képviselje Békés megyét. Vasárnap reggel 6-órakkor kelt útra a társaság, kissé álmos, de annál lelkesebb gyerekek várták az indulást. Az út jó hangulatban telt el a nem kis távolság ellenér is.

Ettől függetlenül az első meccs nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. 3-0-ás vereség a Pápától, a hosszú útnak, a koránkelésnek, illetve zömében 2001-es születésű ellenfélnek is köszönhető. A fizikális illetve a korkülönbség a további mérkőzéseinken is tapasztalható volt. Amíg nálunk a 14 fős keretből 5 2001-es születésű 9 2002-es illetve 1 2003-as gyermek sportolt, addig ez az arány a többi csapatnál fordított volt. Gondoltuk a második mérkőzésre összekapjuk magunkat. Így is lett, de meg kellett hajolnunk Budakeszi gárdája előtt is. 2-0-ás vereséget szenvedtünk.

Ezek után került sor a megnyitóra, ahol az összes csapat részt vett. Ez 600 kis futballpalántát jelent. Olyan hírességek tették tiszteletüket mint Buzánszky Jenő, Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán, Őze Tibor és Sito Rivera a magyar futsal válogatott szövetségi kapitánya. Egy ebédet követően amit a Stabák Agro Line Kft-nek köszönhetünk a gyerekek autogramokat kértek illetve fényképeket készítettek a nagy elődökkel.

Az ebéd megülte a gyomrunkat, ugyanis 5-0-ás vereséget szenvedtünk Kaposvár csapatától. Helyzeteink ugyan voltak, sőt több esetben is ziccerben állított meg minket a játékvezető, de csak gratulálni tudtunk az ellenfélnek, akik megérdemelten, de túlzott különbséggel nyertek. Egy kis letolás után a srácok fogadkoztak, hogy az utolsó meccsen mindent megtesznek a siker érdekében. Ígéretüket betartották, hiszen jó játékkal kétszer is előnybe kerültünk, de a mai napon a szerencse is elpártolt tőlünk, így 3-2-es vereséget szenvedtünk Sajóvölgyétől. Góljainkat Závoda Zalán, illetve Kasik Ákos szerezte.

A négy mérkőzés alapján megállapítható, hogy nagyon sokat számít fizikailag 1 év korkülönbség ebben a korban illetve, hogy rengeteg ügyes gyerek focizik Magyarországon és a mi csapatunkban is. Több kiemelkedő teljesítmény is akadt azonban akarati tényezőkön van javítani valónk.

Mindent összevetve egy nagyon szervezett, kifogástalan környezetben rendezett tornán vagyunk túl, amiből nagyon sok dolgot tanulhatunk, sőt tanulnunk is kell. A játékosok a szervezőktől ajándékba megkapták azt a pólót, amiben a mérkőzéseket játszották.

Egy kis szervezkedés után meglepetéseként a gyerekek kísérőkkel együtt megnézték a Puskás Ferenc Stadionban rendezett Fradi-Kispest rangadót, ami hatalmas élmény volt számukra.

Kissé fáradtan de rengeteg élménnyel gazdagabban tértünk haza Szarvasra, reméljük, hogy jövőre is részt vehetünk a tornán.

Köszönjük a Stabák Agro Line Kft. támogatását.

Bogdán Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Ha a kamrák beszélni tudnának…

Az állatok világnapja a Hársliget Óvodában