in ,

Kilátás a világ legszebb helyén levő lángosozóból

Kilátás a lángosozó elől

Lángosozó kategóriában Erdély -de talán a világviszonylatban is- legszebb kilátást biztosító vendéglátóegysége a Szent Anna tóhoz vezető út mellett várja a turistákat. A tóhoz igyekeztünkben lettünk figyelmesek a panorámára, ami talán így ősszel a legszebb. Az út mellett tábla figyelmeztet, hogy medvék is előfordulhatnak a területen. Egy idősebb, az erdő szélén kürtőskalácsot áruló hölgynek szegezve a kérdést, hogy “ez most komoly?”, csak széttárta a kezét, és megnyugtatott, hogy komoly, de nappal nem járnak a mozgás miatt, majd kicsit maga felé fordította a tenyerével mutatta, hogy ő még mindig itt árulja a kalácsot. Nem idegesek ezek a székelyek.

Bevezető képünk is a lángosozó előtti hegyoldalon készült, ahol egy nyugdíjas pár kényelmes székekkel, olvasnivalóval felszerelkezve élvezte az életet. Nyugdíjas koromban, medve ide, medve oda, én is így fogok tenni.

Reméljük, hogy marad ez a környezet, nem épül oda szálloda! A lángos hibátlan, a panoráma szerencsére alapáron jár hozzá. Aki tervezi, hogy arra jár, feltétlenül tegyen be két kempingszéket a csomagtartóba!

Erdély szép. Főleg ősszel.

Vélemény, hozzászólás?

Eső előtt köpönyeg

Kerékpáros sérült meg egy Szarvason történt közúti közlekedési balesetben