in , ,

NYITOK: ingyen oktatást nyújtó központ nyílt a Csatai iskolában

Pályázati pénzből 50 tanulási központot nyitott a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért Szövetség. Ezek egyike Szarvasra, a Csatai iskolába került. Ahogy azt Gaál Roland járási vezető meg is jegyezte, úgy néz ki, vannak olyan épület, aminek eredendően meg van határozva a sorsa. Ilyen ez az épület is, amiben korábban iskola volt, az utóbbi években felnőttoktatás, most pedig itt nyílt a Szarvas Nyitott Tanulási Központ.

A majd kétmilliárd forintnyi uniós pénzből megvalósult oktatási hálózat amellett, hogy 100 új munkahelyet teremt és további 150 oktatót foglalkoztat, legalább 12000 főnek nyújt majd napra kész képzést a 2015. január 31-én záruló program. Ehhez 563 notebookot –hozzájuk bútorokat–, 53 projektort és 5 autót vásároltak.

Hogy mit lehet itt tanulni? Lénárd Gábor, a NYITOK projektvezetője elmondta, amellett, hogy abszolút rugalmasan, az igényekhez alkalmazkodva alakítják ki az oktatási témákat, elsősorban nyelvi és számítástechnikai, mindennapi pénzügyi, munkavállalói és vállalkozási, zöldenergiáról, egészséges életmódról, otthoni együtt tanulásról, okostelefonok és táblagépek használatáról szóló ismereteket adnak majd át a hallgatóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Megvan a pénz a szentandrási színpadhoz

A szabadság ára