in ,

Fele kabátodat felebarátodnak

Kabátmegosztási akciót hirdettek az elmúlt hétre az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkatársai. „Köpenyét kardjával kettévágta, egyik felét a koldus vállára borította. Álmában Jézus jelent meg a koldusnak adott köpenydarabban.” – szólt a hívó, de azért Lázár Zsolt esperes kérte, hogy ne vegyék szószerint, egybe hozzák be a megunt, kinőtt, de tiszta kabátot, pulóvert, téli ruhát, hogy szétosszák azoknak, akik nem tudnak téli kabátot venni.

–Elég sokan vannak, akik meghallották, és saját ruhatárukból hoztak téli holmit– mondta csütörtöki kabátosztáson Lázár Zsolt evangélikus esperes végigtekintve a ruhakupacokon. A meleg holmik le fognak kerülni a Tessedik u. 24-be, ahol hetenként rendeznek majd osztás, de azoknak is tudnak ott segíteni, akik az utcáról esnek be.

Régebben svájci ruhákat kaptak, de mára már nincs szükség az onnan jövő adományokra, mert Szarvason össze tudnak gyűjteni annyit, amennyi szükséges a tél átvészeléséhez. A megmaradó ruhákat bezsákolják és úgy adják oda a rászorulóknak, azaz akár így, akár úgy, de melegíteni fog minden felajánlott darab.

Vélemény, hozzászólás?

Városrehabilitáció: vaslapát helyett jöhet a műanyag!

Gazdát kereső kutyák Szarvason