Connect with us

Szarvas

Városrehabilitáció: vaslapát helyett jöhet a műanyag!

A belváros rehabilitációjával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatót ezúttal Nagy József, a projekt műszaki vezetője egyedül tartotta. Mivel ő a termálvezeték építésével kapcsolatban nem illetékes (annak irányítója nem tudott eljönni), így ebben a témakörben nem lettünk okosabbak.

Az útburkolatok, járdák építésével kapcsolatosan azonban Nagy József részletes információkkal szolgált. Íme a legfontosabb, aktuális tudnivalók:

– A Kossuth utcának a Deák és a Béke utca közötti szakaszán másfél-két héten belül valamennyi térburkolat a helyére kerül.

– Szintén a Kossuth utcán a Deák és a Vajda közötti szakasz a jelenlegi állapotában marad a tél folyamán.

– A Vajda Péter utcán folytatódik a térburkolatok lerakása.

– A Fő téren a Ceres kút mellett (a szlovák iskola felőli oldalon) megy majd a termálvezeték, ezért a kút körüli térburkolatot egyelőre nem építik meg, mert a nagy gépek tönkretennék. Szintén a termálvezeték-építés miatt egyelőre jelenlegi állapotában marad az Árpád utca.

– A Városszépítő Egyesülettel és a Komép szakembereivel folytatott egyeztetés után az a döntés született, hogy az Ótemplom környékén lévő akácfák jelentős részét kivágják (betegek, csenevészek vagy nem szépek), helyükre fiatal facsemeték kerülnek. A Kossuth utcán a napokban szintén kivágtak egy nagy fát (a zöld háznál).

– A Kossuth és a Vajda Péter utcára tervezett dézsás fák számát 82-ről 60-ra csökkentik, helyettük földbe ültetnek facsemetéket.

– A csobogók csak tavaszra készülnek el, idén már csak alapozást és egyéb előkészítő munkákat végeznek.

– A termál-beruházással nem érintett szakaszokon november végéig mindenütt elkészül a burkolat.

– A Kossuth utca végleges kiépítése után 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be. Építkezések esetében önkormányzati engedéllyel nagyobb gépek is bemehetnek, s természetesen jár majd itt a kukás kocsi is.

Nagy József kitért a térburkoló elemekkel fedett szakaszokon történő hóeltakarításra is. Felhívta a figyelmet arra, hogy ahol új térburkolat épült, ott a lakosság a jövőben vaslapát helyett csak műanyag (PVC) hólapátot használjon. A fém ugyanis rongálhatja a térburkoló köveket. A beruházással érintett területeken a tél folyamán a Komép végzi majd a hóeltakarítást.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect