Connect with us

Színház

Együtt a színpadon – szlovákul

November 22-24. között a Cervinus Teátrum ad otthont a Szlovák Amatőr Színjátszó Csoportok V. Nemzetközi Találkozójának. A tegnap esti megnyitó után a pivnicai amatőr színjátszóknak tapsolhatottak a nézők. Szombaton és vasárnap is várják a szlovákul értő, színházszerető közönséget.

A találkozó vendégeit a péntek esti megnyitón elsőként Zelman Ferenc, az Országos Szlovák Önkormányzat alelnöke köszöntötte. Házigazdaként Mótyán Tibor, a szarvasi szlovák önkormányzat elnöke állt a mikrofon elé. Mint mondta, a bemutatásra váró darabok mindegyike a hétköznapi életről szól, tükröt tart elénk, melyben láthatunk jót is, rosszat is.

Ónodi Daniela, a színházi találkozó rendezője (a Vertigo Szlovák Színház vezetője) elsőként egy meglepetés-produkciót jelentett be. A közönség nagy örömére Judita Hansmantól (aki a Holle anyó szlovák változatában a gonosz mostohát játssza) hallhattunk két szlovák dalt.

A nyitódarabot a pivnicai amatőr színjátszók mutatták be. Az a bizonyos tükör ezúttal az emberi természetnek inkább az árnyoldalait – a kegyetlenséget, gonoszságot és árulást – mutatta meg a közönségnek.

Szombaton délelőtt 10.00 órától a szarvasi és a tótkomlósi szlovák iskolák diákjai lépnek színpadra. Délután négy órától a Vertigo Szlovák Színház: A mi macskánk című darabját, este fél nyolctól pedig a prievidzai amatőr színészek Kutyaszív című produkcióját láthatja a közönség.

Vasárnap délelőtt fél 11-től a kysácsi amatőr színjátszó csoport Kitűnő lakodalom című előadását nézhetik meg. A záródarabot (Makrancos hölgy) poprádi színészek mutatják be, az előadás 15.00 órakor kezdődik.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

Tatár Bianka és Gulyás Levente az online interjú során (Fotó: Babák Zoltán) Tatár Bianka és Gulyás Levente az online interjú során (Fotó: Babák Zoltán)

Társak az életben, társak a zenében

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Házasság, szerelem, féltékenység

Színház

Belinszki Zoltán interjút ad a Körös TV stábjának a Twist Olivér olvasópróbájának a szünetében 2020. október 26-án (Fotó: Babák Zoltán) Belinszki Zoltán interjút ad a Körös TV stábjának a Twist Olivér olvasópróbájának a szünetében 2020. október 26-án (Fotó: Babák Zoltán)

Ahol a szavak véget érnek, ott kezdődik a dal

Internew

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect