in , , , ,

Nem csak a szájukat, hanem a kezüket is használják – megalakult a Körös-Kondor Mentőcsoport

Napjainkban sokszor jellemző a szolidaritás, az önzetlen segítségnyújtás hiánya. Erre cáfol rá itt ma a szarvasi mentőcsoport megalakulása. Remek példa ez a szarvasiak és a szarvasi járásban élők számára– hangzott el Bődi János, az Integrál Építő Zrt. vezérigazgatója, a Körös-Kondor Mentőcsoport főtámogatója szájából a csoport alakuló rendezvényén. “Mutatja, hogy élnek még olyan emberek, akik katasztrófa esetén belső késztetésből nem csak a szájukat, hanem a kezüket is használják” -folytatta a csoport főszonzora, aki egy percet sem gondolkodott, mikor Gaál Roland, járási vezető megkereste.

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tornatermében elsőként Dankó Béla országgyűlési képviselő köszönte meg áldozatukat és kívánt sok szerencsét munkájukhoz, majd Gaál Roland tolmácsolta Erdős Norbert kormánymegbízott üzenetét. Babák Mihály polgármestert követően Tóth Tibor, a Békés megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Bődi János köszöntötte az önkénteseket.

A sorokban párttól, kortól és nemtől függetlenül mintegy harminc önkéntes várta, hogy az üdvözlő beszédek és Lázár Zsolt evangélikus áldása után egy közös gyakorlatra vonuljanak, hogy végre a kezek is járjanak. A Történelmi Emlékút elejénél álló székelykapu mellett a gátszakaszon árvízvédelmi gyakorlatként nyúlgátat építettek a KÖVIZIG munkatársainak a vezetésével, mentési gyakorlatot végeztek, de érkeztek lovas és kutyás önkéntesek is. Az építési munkálatokba beszállt Dankó Béla is, akinek az egyik munkafázisban balról Gajdos Attila adogatta a homokzsákot, ami jó példa lehetne arra, hogy a politika csak egy dolog, de katasztrófa esetén mindenkinek egy nyelvet kell beszélnie.

Babák Mihály polgármester szavaival élve, adja az Isten, hogy ne kerüljön sor katasztrófa-védelemre, de ez már Isten kezében van.

Vélemény, hozzászólás?

Tizenegyesekkel nem lehet meccset nyerni

Műsoros tanyázás a csabacsűdi szlovákoknál