in , ,

Városrehabilitáció: decembertől ketyeg a kötbér

Hodálik Pál alpolgármester

„Mindenféle ígéretek és a jó idő ellenére sem készült el a kivitelező a burkolatépítési munkálatokkal a vállalt november 30-i határidőre. Éppen ezért az önkormányzat érvényesíteni kívánja kötbérigényét” – jelentette ki legutóbbi, városrehabilitációs projekttel kapcsolatos sajtótájékoztatóján Hodálik Pál alpolgármester.

– Módosítottuk a kivitelezővel kötött szerződést. Ebben nem határoztunk meg konkrét befejezési határidőt, de leszögeztük, hogy december 1-től kezdődően 90 napon belül kötelesek elvégezni a munkát. Azok a napok, melyekre akadályt közölnek (például az időjárás miatt) és azt mi elfogadjuk, nem számítanak bele a 90 napba. A kötbér összege december 1-től kezdődően napi 1 millió forint – szögezte le az alpolgármester. Hozzátette: bíznak abban, hogy a keményebb fellépéssel gyorsabb munkára tudják késztetni a kivitelezőt.

Hodálik Pál jelezte, hogy az eddig elvégzett útépítési, térburkolási munkákban is bőven találtak kifogásolnivalót. A Deák Ferenc utcán és a polgármesteri hivatal előtti szakaszon vannak olyan területek, ahol a rossz minőség miatt a burkolatok átrakását kezdeményezik majd. A lakosságot is arra kérik, hogy jelezzék az észlelt hibákat. A 66/311-122 – es telefonszám 171-es mellékén Tóth Sándort keressék, illetve a polgármestert vagy az alpolgármestert is felkereshetik fogadóóráján.

Ami az aktuális változásokat illeti, napokon belül elkészül a Deák Ferenc utca mindkét oldala, így azt megnyitják a forgalom előtt. Szintén beengedik a járműveket a Kossuth utcának a Béke és a Deák Ferenc utca közötti szakaszára. A Bethlen és az Árpád utcát már megnyitották a forgalom előtt. A termálvezeték nyomvonalát kihagyták, az később készül majd.

Azt még nem lehet tudni, milyen is lesz majd a Kossuth téri zenepavilon teteje. Kiderült ugyanis, hogy a tervező által megálmodott rézfedés nem valósítható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Úri muri

Győzelemmel búcsúzott az őszi idénytől a Hunyadi