in ,

Vállalkozók napja: jubileumi díjat kapott a szarvasi Integrál Építő Zrt.

Bődi János átveszi a díjat

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Az évforduló alkalmából december 6-án, a Vállalkozók napján a hagyományos elismerések mellett a VOSZ 25 éves jubileumi díját is megkapták az alapítók, köztük a Szarvasi Integrál Építő Zrt. is.

A budapesti Művészetek Palotájában megtartott rendezvényen Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke biztatónak nevezte Magyarország gazdasági növekedését. Mint mondta, ez reményt adhat arra, hogy a jövőben a mostani közfoglalkoztatottak is helyet találnak maguknak a versenyszférában. Demján Sándor szerint a VOSZ létrejötte példaértékű bátorságról tanúskodott születése pillanatában.

A rendezvényen felszólalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Simsa Péter, a szervezet alapító elnöke és Palotás János, az egykori alapító társelnök, később elnök. Tolnay Péter, a VOSZ soros elnöke kijelentette: fordulat csak akkor következik be, ha nem csupán a fogyasztás oldalán tapasztalható bővülés, hanem a termelés területén is.

Az eseményen a legkiválóbb vállalkozók köztársasági elnöki és nemzetgazdasági miniszteri kitüntetéseket kaptak. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét hárman, Magyar Arany Érdemkeresztet szintén hárman, Magyar Gazdaságért díjat nyolcan, a nemzetgazdasági miniszter elismerő oklevelét pedig ketten kapták meg. A VOSZ elnökségének döntése alapján idén 80-an vehették át az Év vállalkozója elismerést. Tíz kategóriában osztották ki a Prima Primissima és a Prima-díjakat.

A VOSZ 25 éves jubileumi díját az alapító elnök és a társelnök, valamint 38 hazai vállalkozás kapta meg. A díjazottak között van a szarvasi Integrál Építő Zrt. is. A vállalkozásról, melyet Bődi János 1982-ben alapított, s máig sikeresen vezet, Cégmustra rovatunkban részletesen olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Szalagavató a Vajdában: még egy kicsit a védőernyő alatt maradnak, aztán rohanás

Zenepavilon: szombaton a szlovákos énekkar lépett a deszkákra