in ,

A betlehemi lángból gyújtották meg a harmadik gyertyát

A Szent Klára római katolikus templom sarkán felállított jászol mellett Benkő Géza vidám karácsonyi szösszeneteivel kezdődött az advent harmadik vasárnapján rendezett gyertyagyújtás. Miután feltette a kérdést, hogy hogy emelhetne ki egyet is a tízezernyi alkalomhoz illő okosságból, a Cervinus Teátrum színésze, a Jóban rosszban Száraz Emilje Csernus Imrétől, Pethes Máriától, Charles Dickenstől és Woody Allentől is idézett, de a bőség zavarában még egy falfirkát is felolvasott, derültséget csalva szitáló ködtől nedves arcokra.

Benkő Gézát követően az evangélikusok kórusa, a Luther’s Roses következett. Műsorukban karácsonyi hangulatú egyházi énekek csendültek fel. Luther rózsáinak a fellépésein egyre többször kap szerepet az egyéni teljesítmény, így ezen a vasárnapon Lázár Zsolt evangélikus esperes is szólót énekelhetett.

Ahogy az az elmúlt években is történt, az idén is megérkezett Betlehemből, a Születés templomából a láng, amit Gödöllőről Szarvasra ismét Závoda Ferenc hozott el. A harmadik gyertya meggyújtása után Babák Mihály polgármester, Lázár Zsolt és Závoda Ferenc segített a szarvasiaknak meggyújtani mécseseiket, hogy otthonukba vihessék a Jézus születésének a helyéről érkezett lángot.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi mester vezetésével kezdik meg a felkészülést a karatésok az Európai Játékokra

Földesi Zoltán és Rejtő József ünnepi jókívánságai