in , , , ,

Helyi és országos eseményeket értékelt a Jobbik

Gajdos Attila és nokiásdoboza

Gajdos Attila önkormányzati képviselő és Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselőjelölt tartott sajtótájékoztatót a legutóbbi képviselő- testületi ülés fontosabb témáiról és aktualitásokról. Hosszú, kb. 40 napirendet tárgyaló testületi ülésen vannak túl képviselőink.

– Ezen szóba került a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium ügye, amivel kapcsolatban a kedélyek lenyugvóban vannak, állapította meg Gajdos Attila. A gimnázium a végleges helyére, a korábbi hármasba, későbbi Petőfibe költözik. Sok feszültséget okozott ez, és szerinte az oktatásban legnagyobb kárt a bizonytalanság okoz. Reméli, hogy a gimiben nyugalom lesz és ebben a légkörben megfelelő szakmai munkát lehet majd folytatni.

– Korrekt, minden részletre kiterjedő szakmai beszámolót adott ki a kezéből az idén is a hivatal pénzügyi osztálya és Szarvas város jegyzője, dr. Melis János, dicsérte a pénzügyeseket az önkormányzati képviselő.

– Soknak találja azt, hogy már három hulladékgazdálkodási cég működik Szarvason, igaz a KOMÉP-en kívül a másik kettő regionális hatókörű, ehhez mérten a városnak csak arányos beleszólási joga van a dolgok folyásába. Ráadásul a rezsicsökkentés is csökkenti a bevételeket, amit szerinte az államnak kompenzálnia kellene az ilyen cégek felé.

– Három szarvasi ÁVH-hoz köthető név is szerepel még az utcanevek között. December 31-ig át kell nevezni ezeket is, különben a Kormányhivatal teszi ezt majd meg.

– Botrányosan húzódik a városközpont rehabilitációja, ami sok kellemetlenséggel jár a városlakóknak, de anyagi kárral is az érintett vállalkozóknak. A városvezetés ígérete szerint a kötbért behajtják. Be fog nyújtani egy javaslatot, hogy ebből a kárt szenvedett kereskedőket, ill. alkalmazottakat hogy tudnák, ha csak jelképesen is de kártalanítani.

– Nagyon gyenge minőségben készültek el a munkálatok. Figyelni fog rá, hogy a garanciális javítások elkészüljenek.

– A városközponttal kapcsolatban nem fogja támogatni azt, hogy a SZÁT-irodaház mögött mélygarázs épüljön, azt viszont nem érti, miért nem lehet a mostani parkolót letérkövezni, hogy a városba látogató vendégek előtt nem kelljen szégyenkeznünk.

– Hosszú és fárasztó ülés lehetett, hogy az e-mailek és a csomagküldők világában felmerülhetett, de testületi ülés után felmerült, hogy egy második, kisebb Postára is szükség lenne Szarvason. Gajdos Attila meg fogja keresni a területileg illetékest, hogy nyomatékot adjon a kérésüknek.

– Észrevételezte, hogy Földesi Zoltán Babák Mihállyal összefogva támadja a Jobbikot. Földesi Zoltánt egy nokiás dobozzal figyelmeztette a tisztességes játékszabályok betartására a választások alatt.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik 2014-es országgyűlési választásokra delegált képviselő-jelöltje kitekintett a város falain kívülre.

– Megkereste Jámbor Nándor országgyűlési képviselőt, hogy dolgozzanak ki egy javaslatot arra, hogy Békésszentandrás belterületén levő, a közútkezelőhöz tartozó utat újítsák fel végre. Be is adták, de a Fidesz-es képviselők, köztük Babák Mihály és Dankó Béla is leszavazta, mert jobbikos indítvány volt.

– Kifogásolta a Kúria devizahitelesek ügyében hozott döntését. A Kúria a bakok oldalára állt. Számba vette, mit tett a Kormány az elmúlt három év alatt ezügyben. Az ócsai lakópark ötlete teljes csőd, mondta. Az árfolyamgát csak elodázta a problémát, megoldást nem jelentett. A végtörlesztés csak azoknak volt jó, akiknek volt annyi megtakarításuk, de a tömegen, több százezer családon nem segített. A Jobbik 700 ezer aláírást gyűjtött össze – még mielőtt a Fidesz bármit is tett volna -, létrehozta a devizahiteles kerekasztalt, februárban pedig akciókba kezd, hogy szembesítse a kormányzatot a problémákkal. Samu Tamás Gergő úgy gondolja, hogy csak az utcai front maradt már csak ezügyben, a jogi front bezárult.

Vélemény, hozzászólás?

Hogyan hangolható össze család, hivatás és rendszeres testmozgás?

Halálának 193. évfordulóján Tessedikre emlékeztek