in ,

Ételt és ruhát adnak a szarvasi szegényeknek – önkénteseket is várnak

Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő

Az új esztendőben még többet szeretne segíteni a szarvasi szegényeken és rászorulókon az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség. Január 5. és március 5. között (azaz Vízkereszttől a böjti időszak kezdetéig) több mint ötezer adag ételt és ezer kilogramm téli ruhát, cipőt osztanak szét. Minderről pénteken sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a közvéleményt Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő.

– A következő két hónap során ötször tartunk ételosztást. Az első ilyen alkalom most vasárnap, január 5-én 11.30 órakor lesz a gyülekezeti ház előtt, ahol 800 adag babgulyást osztunk szét. Örömmel számolhatok be arról, hogy az elmúlt hetekben több vállalkozás vezetője is megkeresett azzal, hogy szeretne hozzájárulni az ételosztásokhoz. Így már 4 ezer adag ételhez megvan az alapanyag. Valamennyi szponzor névtelenséget kért, ez is azt mutatja, hogy az őszinte segíteni akarás vezérelte őket – mondta Lázár Zsolt esperes.

Dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő hozzátette: sajnos egyre többen vannak a rászorulók, az egykori középosztályból sokan lecsúsztak, például a devizahitelek miatt. Számukra is sokat jelent az, ha egy-egy vasárnapi ebédet az ételosztás segítségével meg tudnak spórolni. Mindenkit arra kérnek, ne szégyelljen eljönni az ételosztásra, s aki értesül erről a lehetőségről, az adja tovább az információt a rászorulóknak.

A szegényeket segítő program keretében a Napraforgó Második Esély Klubban a legelesettebbek (például a hajléktalanok) számára szeretnének napi egy tál meleg ételt is biztosítani. Ehhez további szponzorok (például éttermek) jelentkezését várják. Lázár Zsolt elmondta: Szarvason mintegy tíz hajléktalanról tudnak, de valószínűleg ennél jóval többen élnek fedél nélkül. A lakosságtól azt kérik, aki tud, vigyen be tartós élelmiszereket a klubba (Tessedik u. 24. szám, volt Csatai iskola).

Az élelmiszerek mellett meleg téli ruhákat, cipőket, csizmákat is kérnek. Elsősorban férfi cipőkre, csizmákra lenne szükség, így akinek van használt, de még hordható lábbelije, azt szívesen fogadják.

– Az akció lebonyolításához önkéntes segítőket is várunk, minden korosztályból. Jelentkezni személyesen lehet a Tessedik u. 24. szám alatt, vagy telefonon Brachna Bernadettnél a 20/342-1096-os telefonszámon. Az étel- és ruhaosztásokról az „Angyali segítség az Ótemplomból” nevet viselő facebook-os oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot – zárta a sajtótájékoztatót Lázár Zsolt evangélikus esperes.

Vélemény, hozzászólás?

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset Szarvason

Jégkorong kezdőknek