in , ,

Jégkorong kezdőknek

Figyelő szempárok tapadnak Kohut Pálra, Kojakre, aki épp azt mutatja be, hogyan kell magállni a jégen. Történik mindez plusz 8 fokban Szarvason, mikor a télnek még híre-hamva sincs, de pluszok ide, pluszok oda, vidáman zajlik az koris élet a városban a Vidám Szarvas Jégpályán.

Amellett, hogy ilyenkor is lehet korcsolyázni, új sportág van kialakulóban, a jégkorong. Eddig is volt, sőt, Szarvason telente igen élénk hokis élet folyt a Körösön, már amikor volt hajlandó befagyni, de tavaly a globális felmelegedés problémája rövidre lett zárva Szarvason, amikor megnyílt a Vidám Szarvas Jégpálya.

A jégpályának köszönhetően most szervezett keretek között, edzés jelleggel lehet űzni az év felében a jégkorongot, és ami a legfontosabb, már a legkisebbek is szakmai irányítás mellett ismerkedhetnek a sporttal. Kohut Pál elmondása szerint tavaly 8-10 gyerek érdeklődött, de az idén a számuk megduplázódott, ami határeset egy-egy alkalommal. Az edzések eddig heti egy alkalommal zajlottak, de januártól ezt megdupláznák.

Az egészséges 10 fő lenne véleménye szerint. Ottjártunkkor 18-an voltak a jégen két csoportba osztva. Érdekes, hogy az érdeklődők harmada lány. Míg az egyik csapat a technikát gyakorolta, addig a másik a korongot kergette.

Lévén látványsport a jégkorong, némi támogatásra is számíthat a sportág országos szövetségének a részéről. A Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán ígérete szerint tíz garnitúra szerelést kapnak a gyerekek. Cserébe járniuk kell amerikai mintára szervezett tornákra, ahol a játék öröme a fontos, nincs verseny, nincs győztes.

Vélemény, hozzászólás?

Ételt és ruhát adnak a szarvasi szegényeknek – önkénteseket is várnak

Garázdaság Szarvason