Connect with us

Szarvas

Ételosztás – Miklós bácsiéknál tizennégyen várták a babgulyást

Búza Miklós

A 85 esztendős Búza Miklós vasárnap délben azért biciklizett be az Érparti-szőlőkből, hogy ingyen ételt vigyen haza a családnak. Az Ótemplomi Egyházközség idei első ételosztására jött, ahol 800 adag babgulyást osztottak szét. A szeretetszolgálat épülete előtt felállított gulyáságyúnál együtt mondta el az asztali imát Lázár Zsolt esperessel és segítőivel. Aztán átnyújtotta nagyméretű fedeles vödrét és azt kérte, tizennégy adag babgulyást merítsenek bele.

– Ennyien üljük majd körbe az asztalt odahaza. Az élettársam, a gyerekek és az unokák… Már biztosan nehezen várnak! – mondta, miközben az étellel teli vödröt előbb a biciklikosárba tette, aztán régi ruhákkal gondosan körbebugyolálta, hogy ki ne hűljön, amíg hazaér a tanyára. Búcsúzáskor még hozzátette: ha az egészsége megengedi, a következő vasárnapon is eljön.

Búza Miklóshoz hasonlóan sokan mások is ételhordókkal, tálakkal, kisebb vödrökkel érkeztek az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség január 5-i ételosztására. A támogatóknak köszönhetően jövő vasárnap fél 12-kor ismét várják a gulyáságyúnál a szarvasiakat és környékbelieket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect