in , ,

Megköszönték a befizetett adóforintokat

Domján Balázs, Gallicoop Zrt., Kiss Sándor Pioneer Hi-Bred Zrt., Szebegyinszki János Worktrans Kft.,

Szarvas legnagyobb adófizető vállalkozásainak vezetőit hívták meg tegnap a városháza dísztermébe. Hagyomány már, hogy minden év elején az önkormányzat köszönetet mond a befizetett iparűzési adóforintokért.

– Az Önök tevékenysége megélhetést, munkát, kenyeret és biztonságot jelent az itt élők számára. Adóbefizetéseik a város stabil működését segítik, amiért köszönettel tartozunk – mondta Babák Mihály polgármester. Hozzátette: Szarvason 1700 vállalkozás működik, melyek közül 1000 fizet iparűzési adót, 700 pedig (az alacsony árbevétel okán) mentesül az adófizetés alól. A 2013. év során rekord összegű, mintegy 660 millió forint iparűzési adót fizettek be.

Babák Mihály kitért arra is, hogy az önkormányzat a maga eszközeivel igyekszik segíteni a gazdasági szféra szereplőit.

– Olyan beruházásokat valósítunk meg, amelyekkel vonzóbbá tehetjük a települést a befektetők számára. Ezek közé tartozik a városközpont folyamatban lévő rekonstrukciója, a Körös-holtág fejlesztése (erre már három projektünk is nyert, de még nem tudtuk elkezdeni). Bízunk abban, hogy 2014-ben az M44-es út építése is megkezdődik, s ezzel javulhat a térség megközelíthetősége – mondta a polgármester.

A pénzügyekről szólva Babák Mihály hangsúlyozta: már tervezik az idei költségvetést, amelynek induló összege 3,2 milliárd forint. Ez azonban a pályázatoknak köszönhetően az év során jelentősen növekszik majd. A város hitelállománya jelenleg 500 millió forint. Ennek kapcsán a városvezető kiemelte: az utóbbi tíz évben 2,5 milliárd forint hitelt vettek fel, melynek segítségével 18-20 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg (pályázati források bevonásával).

A vállalkozókat köszöntötte Dankó Béla országgyűlési képviselő is.

– Szarvas egy sikeres város, amely folyamatosan fejlődik. A 2007-2014. közötti uniós pénzügyi ciklusban 15,5 milliárd forint pályázati pénzt sikerült idehozni. Ennek jelentős részét az itteni vállalkozások nyertes pályázatainak köszönhetik. Ez is jól mutatja, hogy egy sikeres városhoz szükség van eredményes vállalkozásokra is – hangsúlyozta a képviselő.

A köszöntők után a város vezetői okleveleket adtak át az ötven legnagyobb adófizető vállalkozás vezetőinek. A korábbi évekhez hasonlóan a legtöbb iparűzési adót 2013-ban is a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. fizette be a város kasszájába. Az oklevelet Domján Balázs, a cég termelési igazgatója vette át Babák Mihály polgármestertől. A képzeletbeli dobogó második fokára a Pioneer Hi-Bred Zrt. állhatott fel, melyet Kiss Sándor termelési igazgató képviselt a rendezvényen. A harmadik legnagyobb adófizető a Worktrans Kft. volt, a nekik járó oklevelet Szebegyinszki János ügyvezető igazgató vette át.

A legnagyobb adófizetők listája: Gallicoop Zrt., Pioneer Hi-Bred Zrt., Worktrans Kft., Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., Alföldi-Hús Zrt., E.On Energiaszolgáltató Kft., E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt., TESCO-Globál Áruházak Zrt., TELENOR Magyarország Zrt., Aufwind Schmack Első Biogáz Kft., Shell Hungary Zrt., Goldfood Kft., GDF SUEZ Energia Zrt., Alföldvíz Zrt., GEOMARK Kft. , Lau-Federn Plus Kft., Oryza Kft., Szarvasi Agrár Zrt., OTP Bank Nyrt., Magyar Telekom Nyrt., Kereskedelmi és Hitelbank Zrt., Szarvasi Agrota-Alcsired Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Szerencsejáték Zrt., INTEGRÁL Zrt., KATECH Zrt., Lau-Federn Kft., Szarvasi Szakorvosi Kft., Szarvasi Medicago Kft., Biohungaricum Kft., CERVAFOOD Kft., Raiffeisen Bank Zrt., Szarvasi Általános Informatikai Kft., LIDL Magyarország Bt., Liget Hotel Kft., ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt., SPAR Magyarország Kft., Rózsási Kft., Erste Bank Hungary Nyrt., Magyar Posta Zrt., Hibridium Szolgáltató Kft., Penny Market Kft., Invitel Távközlési Zrt., Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, BAREX Kft., Young-Hús Kft., COOL4U Kft., VODAFONE Zrt., TIGÁZ Zrt., Mf Agrária Kft.

Vélemény, hozzászólás?

A Hajnaltól a Tükörig – tanuljuk meg az új utcaneveket!

Megkérdeztük az utca emberét: mit várnak az új esztendőtől?