in , , ,

Gajdos Attila: nem szeretnénk, ha a Békés megyei cigányság otthonra találna Szarvason

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Örömmel számolt be az új helyettes közterület-felügyelők munkába állásáról Gajdos Attila önkormányzati képviselő, a helyi Jobbik elnöke szokásos, testületi ülést követő sajtótájékoztatóján. Alapvetően az ő ötletüknek, a városőrségnek a csökkentett változata ez, amit közmunkásokkal oldanak meg, mondta Gajdos Attila. Az ő elképzelésükben rendesen megfizetett, minden joggal felruházott városőrök szerepeltek. Sajnos jelen formájában a felügyelőknek semmivel sincs több joguk, mint egy egyszerű jűrókelőnek.

Nem tudta támogatni azt, hogy a Lungo Drom megyei irodáját Szarvasra hozzák. Azt pláne nem szeretné, amit a Lungo Drom megyei elnöke levelében említett, hogy a Békés megyei cigányok otthonra leljenek Szarvason. Azt végképp nem tudja támogatni, hogy az önkormányzat biztosítson a Lungo Dromnak ingatlant a Wesselényi utcában. A megyei szervezet központjának Békéscsabán a helye, véli a Jobbik szarvasi elnöke. Biztosan vannak olyan cigányok, akiknek rosszul megy a soruk, de itt Szarvason inkább azt látja, hogy a reneszánszukat élik, mondta Gajdos Attila.

A sajtótájékoztató második felében Samu Tamás Gergő kifogásolta, hogy a földbérleti pályázatokon Fidesz-közeli személyek nyertek, ill. beszámolt a Jobbik földvédő népszavazás-kezdeményezéséről. Miután a földet a tőke kategóriájába sorolják Brüsszelben, így szabad a földvásár május elseje után, amikor lejár az idevonatkozó moratórium. Az eddigi tiltakozó akcióik nem jártak sikerrel, ezért lépnek tovább a népszavazás felé, amivel a bolgár földet védő törvény mintájára kényszerítenék ki a magyar föld törvényi védelmét. Reményeik szerint az EU-s választásokkal együtt tartják majd a népszavazást, ami jelentős mértékben csökkentené a költségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Szőnyeggyári múlt: még a férfiak is bogoztak

Alap- és mesterfokon is képeznek majd vízgazdálkodási szakembereket Szarvason