in , , , ,

Aláírásunkkal támogathatjuk az akác megmaradását

Tessedik akácfájs

Nekünk, akik Tessedik városában élünk, szinte kötelességünk, hogy aláírásunkkal támogassuk az akác megmentése érdekében indított kezdeményezést – véli Demeter Péter, a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör szakmai vezetője. Ha legalább százezer aláírás összejön, Magyarország lényegesen jobb pozícióba kerülhet az erdészeti stratégiával kapcsolatos uniós tárgyalásokon.

Amint azt korábban megírtuk, az EU-ban olyan jogszabálytervezetek láttak napvilágot, melyeknek célja, hogy betiltsák az akácot, mint nem őshonos növényt. Ez a magyar méztermelőket nagyon nehéz helyzetbe hozná.

A januárban létrehozott, szakmai és érdekvédelmi szervezeteket, tudományos műhelyeket tömörítő akác-koalíció tagjai február 7-én a Szent István Egyetem gödöllői központjában aláírták az akác és az akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményező dokumentumot. Ehhez bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni az akác megmaradása érdekében. A cél az, hogy legalább 100 ezer elektronikus aláírás összegyűljön. Ha ezt le tudják tenni az Európai Unió asztalára, akkor lényegesen jobb tárgyalási pozícióba kerülhetnek.

A kezdeményezéshez az alábbi linken lehet csatlakozni:

http://www.peticiok.com/akac_hungarikum

Eddig már több mint 40 ezer aláírás gyűlt össze.

Vélemény, hozzászólás?

Mentőakció a Vajdában

Lámparongálók: huszonhét kandelábert már tönkretettek