in ,

Kiosztották a szarvasi Oscart

Díjazottak

Zima Mihály nevezte így a Szarvas Város Barátainak Köre által ilyenkor, hagyományos farsangi báljukon kiosztandó elismerő okleveleket, plaketteket. Az eseménynek ezúttal is az Árpád Szálló díszterme adott otthont, ám ezúttal formabontó módon berendezve.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsannától, a baráti kör elnökétől megtudtuk, hogy 32. alkalommal rendezték meg farsangi báljukat, ami a szarvasi civil szervezetek életében páratlan. Polgármesterünk, Babák Mihály fontosnak tartja, hogy egy városban sok ilyen szervezet legyen, ilyen hagyományokkal, fejlődéssel.

Az egyik díjazott, Körösparti Sándor, a budapesti csoport egyik szervezője elárulta, hogy a fővárosban is 300 fős gárdával büszkélkedhetnek a barátok.

Az üdvözlő beszédek után kiderült, kik is találtattak méltónak arra, hogy oklevelet, vagy valamilyen plakettet vehessenek át a baráti kör vezetőitől.

A barátok “Szarvasért” emlékplakett ezüst fokozatát adományozták

– Dr. Reszkető Péternek Szarvas Város kultúrájáért, kiemelkedő társadalmi tevékenységéért

– Bátor Györgynek Szarvas Város sportjáért, az oktatásban végzett kimagasló tevékenységéért.

A “Szarvasért” emlékplakett bronz fokozatát kapta

– Zima Mihály Szarvas Város hírnevéért, valamint Szarvas Város Baráti Köréért végzett tevékenységéért;

– Bohák Péter Szarvas Város kultúrájáért, valamint Szarvas Város Baráti Köréért végzett tevékenységéért;

– Körösparti Sándor Szarvas Város sportjáért, valamint Szarvas Város Baráti Köréért végzett tevékenységéért.

“Szarvasért” emléklapot vehetett át

– Molnár Benedek az ELTE ÁJK egyetemei hallgatója kiváló tanulmányi munkájáért, országos szintű kimagasló eredményéért, valamint tudományos munkájáért

– Gyekiczki Fruzsina a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója kiváló tanulmányi munkájáért, országos szintű kimagasló eredményéért, valamint aktív diák önkormányzati tevékenységéért;

– Maczik Zsolt a Székely Mihály Szakképző Iskola tanulója kiváló tanulmányi munkájáért, országos szintű szakmai versenyeken elért kimagasló eredményéért.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója is, aki a plakettek átadása után elárulta, hogy az idei Vers a víz felett évadban olyan színészek fognak felolvasni, mint Eszenyi Enikő, Jordán Tamás és Eperjes Károly. Tette ezt az örömteli bejelentést azért, mert a sorozat nem lehetett volna olyan sikeres, mint amilyen lett a szarvasi házigazdák nélkül, akiknek nagy részét a baráti kör tagjai adták.

Vélemény, hozzászólás?

MÉRLEG: Rekord nyereséggel zárta a tavalyi évet a Szarvasi Agrár Zrt.

Pénteken dől el, ki újíthatja fel a gimnázium leendő épületét