Connect with us

Csabacsűd

Civil alapról, pályázatokról és traktorról is tárgyaltak a csabacsűdi képviselők

Molnár József polgármester

A civil alap pályázati feltételeiről tárgyalt a leghosszabban csütörtök délutáni ülésén a csabacsűdi képviselő-testület. Természetesen más témák is napirendre kerültek.

Még januárban született döntés arról, hogy idén 400 ezer forint összeggel létrehoznak egy alapot, melyre a társadalmi szervezetek pályázhatnak. Korábban a település kasszájából nem futotta ilyen célra. A most elfogadott feltételek szerint minden civil szervezet (összesen 13 van Csabacsűdön) legfeljebb 60 ezer forintra pályázhat. A szervezetek egy része azonban nincs bejegyezve, ők csak a bejegyzettekhez csatlakozva nyújthatnak be pályázatot. A feltételeket tartalmazó döntést eljuttatják minden civil szervezethez.

Határozott a testület arról is, hogy indulnak a „Várépítő pályázaton”, melynek keretében az óvoda teraszának beépítéséhez szeretnének cserepeket nyerni.

Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző javaslata alapján megválasztották a szavazatszámláló bizottságokat. Sok az új tag, a korábbiak közül többen életkoruk miatt nem vállalkoztak már az egész napos feladatra.

Döntés született a Csabacsűdi Szolgáltató Kft. nonprofittá történő átalakításáról is. Erre a törvényi változások miatt volt szükség. Elfogadták a kft. üzleti tervét is, melyet Válkovszki Mihály ügyvezető dolgozott ki és ismertetett az ülésen.

Újabb összeget (több mint 287 ezer forintot) kellett elkülöníteni az önkormányzat MTZ traktorjának javítására, az eddigi 500 ezer forint ugyanis kevésnek bizonyult.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect