in , ,

Népszerű az utazók körében Szarvas és környéke

Már a nyitónapon is több százan tekintették meg a Körösök szívének látványosságait, ízeit, programjait felvonultató Körös-menti TDM, valamint a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum standját a budapesti Utazás Kiállításon. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjének nyitónapján a Körös-menti TDM standjára Babák Mihály, Szarvas polgármestere és Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere is ellátogatott.

„Sokan már korábban foglaltak szálláshelyet Szarvason, Kondoroson, illetve Békésszentandráson, a Hungexpón megrendezett kiállításon pedig a szabadidő eltöltéséhez válogattak a számtalan programajánlat közül. Az Utazás Kiállítás első napjának tanulsága szerint a látogatók körében a régió egyik legnépszerűbb rendezvényének továbbra is Szarvasi Szilvanapok számítanak, de kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a Körösök Szívének horgászlehetőségei iránt is” – tájékoztatott Mihály Mariann, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület (TDM) vezetője.

Nagy sikerrel mutatkozott be az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark is, amelynek bemutatkozó filmjével is megismerkedhetnek az érdeklődők. Hazánk első interaktív makettparkja idén tavasszal számos új épülettel és mozgó járműmodellel gazdagodik, így a makettparkban és a Szarvasi Arborétumban 2014-ben az elmúlt évi, minden korábbi várakozást felülmúló látogatószámnál is több vendégre számítanak. Az Utazás Kiállításon a Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum standjának látogatói között sokan voltak olyanok, akik az elmúlt évben ugyan jártak már a parkban, de idén újabb szarvasi kirándulást terveznek, hogy az új hajó-, vasútmaketteket és a tavasszal megszólaló mini épületeket is megnézhessék.

Az Utazás Kiállítás Békés megyei standját (313/A stand) a nyitónapon meglátogatta Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, valamint Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere is. A városvezetőket is nagy büszkeséggel töltötte el, hogy az elmúlt évek fejlesztései meghozták eredményüket és kiemelkedő érdeklődés mellett jelenhet meg a régió turizmusa az ország első számú ágazati szakkiállításán. Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere a kiállításon elmondta, más régiók jó gyakorlatait a turizmust tekintve is érdemes figyelemmel kísérni, de a kiállításon végigsétálva úgy látja, Békés megye standja mind megjelenésében, mind az itt felvonultatott programkínálattal a legjobbak között szerepel, amire minden szarvasi büszke lehet. Hangsúlyozta azt is, hogy ebben az évben Békés megye turisztikai szereplői összefogásból példát mutattak, hiszen a megye értékeit, ízeit, programjait nem egymással versengve, hanem egymást erősítve mutatják be ország-világnak a budapesti rendezvényen.

A Körös-menti TDM, a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum február 27. és március 2. között négy napon át várja a látogatókat az Utazás Kiállításon. Az érdeklődők nem csak Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros programjaival, látnivalóival ismerkedhetnek meg, de a régió jellegzetes ízeibe is belekóstolhatnak. A nyitó napon a Körös-menti TDM standjánál a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. termékeit, pénteken a Szabó & Szabó szilvalekvárjait, szombaton pedig a Szirony Méhészet mézeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Közlekedési baleset és ittas vezetés Szarvason

Ízelítő Ukrajnából (3) – Csernobil