in ,

Felgyorsul a termálberuházás, mától lezárják a Kossuth utcát

Bődi Péter, Hodálik Pál és Babák Mihály

A mai naptól felgyorsul a termálvezeték építése a városközpontban. A beruházás komoly közlekedési fennakadásokat okozhat. Ez volt a fő témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet pénteken a városházán tartottak.

A termálvezeték építésébe alvállalkozóként bekapcsolódott az Integrál Építő Zrt., éppen ezért a részletekről Bődi Péter, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese számolt be a tájékoztatón. Elmondta: március 3-tól várhatóan április 6-ig lezárják a Kossuth utcának a Deák Ferenc utca és a Vajda Péter utca közötti szakaszát. Gépjárművel csak az ott lakók, valamint a telephellyel rendelkező cégek járművei, továbbá a mentők és a tűzoltók hajthatnak be. Számukra a parkolók nyomvonalát hagyják szabadon, ahol természetesen parkolni nem lehet a lezárás ideje alatt. A gyalogos és a kerékpáros közlekedésnek nem lesz akadálya.

Bődi Péter hangsúlyozta: a csövek lefektetése után további három hétig nyitva lesznek az árkok. Ennek oka az, hogy a műszaki előírásoknak megfelelően a felfűtést, nyomáspróbát nyitott árokban kell végrehajtani, hogy az esetleges hibákra fény derüljön. Tehát várhatóan április 6-ig tart majd az útlezárás.

Megkezdődnek a munkálatok a „60 lakás”, a Szirén és a Kossuth utcai óvoda által határolt területen. Szintén hamarosan ássák az árkot a Kossuth tér és a Kis-Árpád közötti szakaszon, s elkezdődik a vezeték építése a Bolza sétányon.

A későbbiekben a Kossuth utcán három kereszteződésben (Vajda, Deák és Béke utcáknál) is szükség lesz átvágásokra, s emiatt útlezárásokra. Természetesen ezeket nem egyidőben hajtják végre, hogy ne lehetetlenítsék el a közlekedést a városközpontban. A termálberuházással kapcsolatban március 6-án, csütörtökön délután fél 5-től lakossági fórumot tartanak a polgármesteri hivatalban, ahol mindenki jelezheti észrevételeit.

A sajtótájékoztatón Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál alpolgármester is jelen volt. Szóltak arról, hogy megszületett a döntés a gimnázium leendő épületének felújítására vonatkozó közbeszerzés ügyében. Az, hogy melyik cég nyerte a kivitelezés jogát, egyelőre nem nyilvános, az eredményt március 10-én, ünnepélyes keretek között hirdetik ki. A városvezetők jelezték azt is, hogy megpróbálnak minél hamarabb megoldást találni az orvosi ügyelettel kapcsolatos gondokra.

Vélemény, hozzászólás?

Bogyóval és Babócával farsangoltak a leendő ovisok – farsangi játszóház a Gyakorlóoviban

Farsangoltak a csabacsűdi iskolások