in , ,

Büntetőből fordított a Csabacsűd

Kis Mátyás büntetője

A Csabacsűd SE kezdett erősebben vasárnap délután, amikor a Mezőberényi FC-t fogadta otthonában, de a 15. percben mégis a vendégek szereztek gól. Egy balról beadott labdát a középen tisztán érkező Molnár Dániel lőtt a hálóba, 0-1. A válasz sem késett sokáig. Szilágyi Dániel jól vette észre, hogy a vendégek kapusa jóval az ötösön kívülről nézi a történéseket. A csabacsűdi játékos vagy zseniálisan, vagy csak nagyon szerencsésen nyúlt a labda alá, de úgy emelte át úgy a behátráló kapust, hogy pár centi lehetett a felső léc és a portás keze között is, ezzel egyenlítettek a a házigazdák.

A félidő hátralevő része tempósan, de a nézők szempontjából kicsit unalmasan telt. A végén egy kicsit felforrósodott a hangulat, de a játékvezető jól döntött, egy percet sem hosszabbított, lefújta az első 45 percet. Tavaly Grofóval demoralizálta a szünetben a vendégeket a házigazdák zenefelelőse, az idén úgy látszik a Dal 2014 lesz a nyerő a két játékrész között.

A második félidő 8. percében Kasnyik Dávid adott jobbról egy jó labdát középre, de a kavarodásban akadálytalanul elment a kapu előtt, Virág Imre nem tudott belekotorni. Két percre rá Borgulya Tamás jobbról Szilágyi Dánielnek adott be, akinek a lövését a kapus éppen csak ki tudta tolni. Jó negyedóra múlva Kasnyik jutott el a berényi kapuig, átemelte a kapuson, de sajnos a kapun is. Egyébként Kasnyik Dávidnak fel kellene szednie pár kilót, hogy az ellenfelek ne nézzék mindig gyepjavító adaléknak. Elég gyors ahhoz, hogy a szenior védők jóindulatát gyorsan elveszítse, így a fiatal játékos a mérkőzések felét a fűben tölti.

Mintegy 10 perccel a vége előtt a spori büntetőt ítélt. Az elvégezni már-már bohózatba illő jelenetek árán sikerült. A berényiek többször is figyelmeztették a bírót, hogy a labda nem milliméter pontosan a tizenegyes ponton áll. Szerencsére György Sándor játékvezető sem volt minden humorérzék híján. Tüzetesen megvizsgálta a helyzetet és miután minden stimmelt, leintette a berényi mérnököket és engedélyt adott a büntető elvégzésére, amit Kis Mátyás értékesített is, ezzel beállította a 2-1-es végeredmény.

Csabacsűd SE: Harman József Ákos, Sovány Pál, Varga Tamás, Sonkoly Lajos, Kis Mátyás, Bakró Géza, Szilágyi Dániel, Borgulya Tamás, Szilágyi Balázs (74′ Gulyás Ádám), Kasnyik Dávid (84′ András Attila), Virág Imre

Nem kapott játéklehetőséget: Nagy Zoltán

Kispad: Balázs István Gábor vezetőedző, Hajdu István gyúró

Vélemény, hozzászólás?

„ Ön dönt, hogy iszik vagy vezet”

Együtt mozogtunk Bogyóval és Babocával…