in ,

Testületi döntés: még több idős embertől viszik el ingyen a szemetet

Több fontos, a lakosságot közvetlenül érintő döntést hozott márciusi ülésén a szarvasi képviselő-testület. Ezek egyike, hogy a jövőben még több 70 év feletti, egyedülálló lakos kaphat mentességet a hulladékszállítási díj alól. Eddig azok mentesülhettek, akiknek a nyugdíja nem haladta meg a 99 750 forintot. A módosított rendelet értelmében ezt a határt megemelték 111 150 forintra.

Szintén változott a szociális rendelet. A segélyek igénylésénél bővült a jogosultság fogalma, érdemes a rendeletet tanulmányozni. Elhangzott az is, hogy tavaly összesen 1130 esetben döntöttek valamilyen segély kiutalásáról.

Hosszasan tárgyaltak a képviselők a tavalyi költségvetés módosításáról. Időközben ugyanis befolytak különböző összegek a kasszába, így a jelenlegi állás szerint a 2013. évi költségvetés főösszege meghaladta a 8 milliárd 379 millió forintot. Az induló (azaz a 2013. január 1-jei) főöszeg mindössze 1 milliárd 402 millió volt, ezt döntően a pályázati pénzek növelték meg.

E napirendi pont kapcsán Babák Mihály polgármester kifejtette: a város a banki hiteleit mindig időben törleszti, ezért a bankok kiemelt első osztályú adósként tartják számon az önkormányzatot.

Napirendre került a lakásgazdálkodás is. Összesen 243 önkormányzati lakás van, melyek kezelése a Komép feladata. A lakbérek 2009. óta nem emelkedtek, 3-27 ezer forint között vannak. Az önkormányzat négyféle lakbértámogatást ad. Tavaly augusztus óta csökkentek a hátralékok, de még így is meghaladják a 10 millió forintot.

Szóba került az önkormányzati honlap működése is. A képviselők egyetértettek abban, hogy szükség van a megújítására.

Vélemény, hozzászólás?

Előbb a közbiztonságról, aztán a bűzről tárgyaltak Ezüstszőlőben

Március 15-e Déván