in ,

Megújult az ifjúsági tábor

2013 nyarán pályázatot nyújtott be a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. az önkormányzat tulajdonában lévő, az Erzsébet ligetben található Ifjúsági Tábor fejlesztésére a Körösök-völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER Helyi Akció Csoportjához, aminek történetesen Hodálik Pál alpolgármester az elnöke.

A Szálláshelyek Mennyiségi és Minőségi fejlesztése című kiírásra beadott pályázat nyert, így 14,6 millió forintnyi pályázati pénzt fordíthatott a Gyermekélelmezés a tábor megújítására. Ennek keretében megújultak a férfi és a női tusolók, gyakorlatilag minden ki lett cserélve a wc-kben, ill. új ajtók kerültek a régiek helyére. A faházak teteje, a felülvilágítók, a berendezések és a nyílászárók is erre a sorsra kerültek. A parkba új kerti bútorokat vásároltak, ill. kicserélték a gyermekmedence korlátját is.

A beruházást csütörtökön délben mutatták be a közönségnek és a fenntartó önkormányzat jelen levő tagjainak. Köszöntőt mondott Babák Mihály polgármester, ill. Hodálik Pál mutatta be a LEADER-közösséget és tevékenységüket. Dankó Béla elárulta, szívesen jött el, de nem csak azért, mert szép környezetben lehet, hanem mert elsős gimis korában, a nyári szünetben ez volt az első munkahelye.

A helyi hivatalok vezetőin és a környékbeli kis települések, Csabacsűd és Kardos polgármesterein, Molnár Józsefen és Brlás Jánoson kívül az átadóra eljött egy ritka vendég is, Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere is, aki a Körösök-völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnökségi tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Önkormányzati támogatással jutnak iskolatejhez a Fő téri iskola tanulói

Piaci körkép: kiéhezett a nép a vitaminra