in , ,

A Magyar Öntözési Egyesület díját vehette át Daróczi Sándor

Dr. Lelkes Lajos és Daróczi Sándor

A Magyar Öntözési Egyesület Oroszlány István díjat adományozott a Daróczi Sándornak. Az emlékéremmel az a mérnök, kutató, oktató, felsőfokú végzettségű gazdasági szakember tüntethető ki, aki elmélyült, magas szintű tudományos, gyakorlati tevékenységet vagy szakirodalmi munkásságot fejt ki az öntözés és vízgazdálkodás szakterületén. A paramétereknek megfelelt a szarvasi kutató, aki szakvégzettségét a DATE Mezőgazdasági Főiskolai Kar öntözéses-meliorációs üzemmérnök szakán szerezte, majd később, 1991-től 1997-ig dolgozott is DATE Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Karán műszaki-gazdasági tanár, ill. tanszéki mérnök munkakörben.

Előtte, 1970-től 1991-ig az Öntözési Kutató Intézetben dolgozott. Az öntözés mennyiségi és minőségi paramétereinek műszeres mérése volt a feladata. Ebben a témában 10 találmányt szabadalmaztatott, melyeknek szerzője, ill. társszerzője volt. Közülük a fele elérte a 100 db-os sorozatgyártási szintet.

A DATE után visszakerült az ÖKI-be, kutató-fejlesztő munkakörbe, ahol az intézmény megszűnéséig – 2000-ig – dolgozott. Azóta saját cégén belül folytatja munkáját.

A díjat dr. Lelkes János, az egyesület exelnöke adta át, aki az ÖKI utolsó igazgatója volt.

Vélemény, hozzászólás?

Nívódíjat kapott a chovános harmonika zenekar

Székelyes diákok Németországban