in , , ,

Újra teljes hosszában hajózható lesz a Körös

Melis János, Babák Mihály és Bak Sándor

A Körös holtága a magyar államé, a vízügyi igazgatóság pedig a kezelője, mondta Babák Mihály polgármester azon a sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen, amin aláírásra került a Körös-holtág régen várt rehabilitációjának a kivitelezési szerződése az Integrál Építő Zrt. képviselőjével, Bődi Péter vezérigazgató-helyettessel.

A Körös-holtág állapotában Szarvas, ill. Békésszentandrás érdekelt- A nagyobb mederszakasz Szentandráshoz tartozik, a beruházások is szinte teljes egészében a nagyközség területén valósulnak meg. A konzorcium vezetője mégis Szarvas. Ahogy azt Babák Mihály polgármester elmondta, a holtág mindkét funkciója fontos mindkét településnek. Egyrészt fontos a vízelvezető funkciója, de egyre növekvő szerepet szánnak neki a turizmusban is.

A projekt összköltségvetése 353 millió, amiből csak 5 milliónyi Szarvas önereje. Ebből megvalósul a Petőfi utcai mederstabilizáció, az Anna-ligeti vízkormányzó, közismertebb nevén HAKI-híd átépítése, ami egy billenőzsilip segítségével újra hajózhatóvá teheti a Katalinnak a Körös szentandrási felét, valamint a torkolati zsilip rekonstrukciója.

Az eseményen megjelent Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere, aki példaértékűnek nevezte az összefogást, amiben Szarvas és Szentandrás, valamint a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság együttműködik.

A „Belvízvédelmi rendszer fejlesztése Szarvason” című projekt kivitelezési szerződését Jambrik Ramola, pénzügyi osztályvezető, dr. Melis János, Szarvas város jegyzője, Babák Mihály polgármester, Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósági igazgatója, Bődi Péter, az Integrál Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Molnár Gabriella projektgazda látta el kézjegyével.

Vélemény, hozzászólás?

Melegítés a magyar költészet napjára

„Mi vagyunk Európa” tematikus nap a Vajdában