Connect with us

Zöld zóna

Újra teljes hosszában hajózható lesz a Körös

Melis János, Babák Mihály és Bak Sándor

A Körös holtága a magyar államé, a vízügyi igazgatóság pedig a kezelője, mondta Babák Mihály polgármester azon a sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen, amin aláírásra került a Körös-holtág régen várt rehabilitációjának a kivitelezési szerződése az Integrál Építő Zrt. képviselőjével, Bődi Péter vezérigazgató-helyettessel.

A Körös-holtág állapotában Szarvas, ill. Békésszentandrás érdekelt- A nagyobb mederszakasz Szentandráshoz tartozik, a beruházások is szinte teljes egészében a nagyközség területén valósulnak meg. A konzorcium vezetője mégis Szarvas. Ahogy azt Babák Mihály polgármester elmondta, a holtág mindkét funkciója fontos mindkét településnek. Egyrészt fontos a vízelvezető funkciója, de egyre növekvő szerepet szánnak neki a turizmusban is.

A projekt összköltségvetése 353 millió, amiből csak 5 milliónyi Szarvas önereje. Ebből megvalósul a Petőfi utcai mederstabilizáció, az Anna-ligeti vízkormányzó, közismertebb nevén HAKI-híd átépítése, ami egy billenőzsilip segítségével újra hajózhatóvá teheti a Katalinnak a Körös szentandrási felét, valamint a torkolati zsilip rekonstrukciója.

Az eseményen megjelent Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere, aki példaértékűnek nevezte az összefogást, amiben Szarvas és Szentandrás, valamint a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság együttműködik.

A „Belvízvédelmi rendszer fejlesztése Szarvason” című projekt kivitelezési szerződését Jambrik Ramola, pénzügyi osztályvezető, dr. Melis János, Szarvas város jegyzője, Babák Mihály polgármester, Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósági igazgatója, Bődi Péter, az Integrál Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Molnár Gabriella projektgazda látta el kézjegyével.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect