in , ,

Süni bábosaink a területi bábos versenyen Mezőkovácsházán

Az idén újra megmérettetett a szarvasi bábcsoport. A megyei döntőn két csoport versengett a továbbjutásért Az Újkígyósi Borostyán és mi, a szarvasi Sünisek.

Gyermek bábcsoportunk újra arany minősítésű lett a megyei versenyen, így idén is mi megyünk júniusban Egerbe az Országos Gyermekbábos Fesztiválra.

Mesénk címe: Miókatündér manópalotája – francia mese. Kosztümös, csodaszép marionett bábok a szereplői, bábosaink kedvencei.

Iskolánkból Osztroluczki Flóra 2. o., és Koncz Dóra 5.o. tanuló a csoport tagja. Nagyon profi módon szerepeltek, mint Szilvia királykisasszony, és Királynő. Dóri kifejező, karakteres alakítása különösen is emelte a darab színvonalát. A zsűri dicsérte a csoport “alázatát”, azt, hogy “el tudtak tűnni” a bábok mögött, mint a “profik”, és nagyon szépen mozgatták a bábokat. Csoportunkban három fiú is van: Kozák Ádám, Szántosi Bálint, és Molnár Bence. Ők a „fiús” szerepekben alakítottak: királyfiként, hoppmesterként, királyként játszottak. Paraszt Csilla volt a főszereplő Napsugár királykisasszony, Osztroluczki Nóra pedig a címszereplő: Mióka tündér. Gyekiczki Mesi „mindenesként” segédkezett, és mindenkinek volt még legalább egy bábja, amit mozgatnia kellett: a manók, táncosok, hercegek.

Személy szerint minden elismerésem a csoportnak, mert igen rövid idő alatt színpadra vitték ezt a mesét. Persze nagy szerepe volt ebben Mesinek is, aki kicsi kora óta bábos, most épp főiskolánk óvós hallgatója, és időnként átveszi a rendezői szerepemet.

Kicsit sajnáljuk az Újkígyósi Borostyán Bábcsoportot, mert már igazán megérdemelték volna az arany minősítést! A Ludas Matyit játszották. Évről évre jobbak. Nagyon szép, és karakteres bábjaik, díszleteik vannak, jó humorú a meséjük, és ügyesen játszanak kicsik-nagyok egyaránt. Nem jutottak még soha az országos versenyre (most épp miattunk). Jó barátaink. Érdekes lenne velük együtt menni Egerbe, jó esélyük lenne egy szép minősítésre. Még az is lehet, hogy leköröznének minket, hisz itt Mezőkovácsházán is nagyon szoros volt a verseny közöttünk!

Addig azért még sok fellépés van hátra. többen hívtak minket vendégszereplésre, és itt, a mi óvodásainknak, iskolásainknak is szeretnénk egy bemutatót tartani gyermeknap környékén.

Gyekiczkiné Piroska bábcsoport vezető

József Attiláról – nem középiskolás fokon

A leglátványosabb előadás az Ádámok és Évák Ünnepén