in ,

Modern fövenystranddá alakítják a szabadstrandot

Izsó Gábor, Hodálik Pál, dr. Czuczi Mihály

– A fejlesztéseket egyetlen dolog kapcsolja össze, a Körös. Erre fűztük fel elképzeléseinket – mondta Hodálik Pál szarvas város alpolgármestere, aki most a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnökeként vett részt azon a sajtótájékoztatón, amin bemutatták a jelen és a közeljövő térségek között átívelő fejlesztéseit.

A program részeként Békéstől Kunszentmártonig 130 millió forintot – ebből 100-at uniós forrásból fektetnek a vízi- és a kerékpáros turizmus megújításába. Ennek keretében megújul a békési, és kialakításra kerül Kunszenten egy új kishajó kikötő. Köztes elemként Szarvason korszerű fövenystrand létesül a városi helyén. A két végpont között három új kölcsönzőpontot hoznak létre, ahol vízi eszközöket és kerékpárokat lehet majd kölcsönözni. Ezek közül kettő már a nyáron működni fog.

A program létrejöttéért összefogott Békés, Szarvas és Kunszentmárton önkormányzata, valamint turizmusban érdekelt egyesületei, vállalkozói fogtak össze. A sajtótájékoztatón részt vett Izsó Gábor, Békés város és dr. Czuczi Mihály Kunszentmárton polgármestere is.

Vélemény, hozzászólás?

Nagy arányban az egyesülés mellett döntöttek az evangélikusok

Újabb csicskaügy: elhasználták, kidobták