in , , ,

Dombvári Bence és Bodonyi Dóra is a közéfutamokba evezte magát a szegedi világkupán

Nyerges Attila

– Két volt tanítványom, Bodonyi Dóra és Dombvári Bence indul a világkupán a hétvégén Szegeden– újságolta örömmel Nyerges Attila, a szarvasi kajakosok egyik edzője ma délelőtt a Körös parti kajakházban, a sikerek bölcsőjében.

– Úgy gondolom, hogy mindketten az “A” döntőbe tudnak bejutni – latolgatta az esélyeket Nyerges Attila. – Bencének a sportmúltja miatt talán tájékozottabbak lehetünk. Én úgy gondolom, hogy mindkét számban a dobogó elvárható tőle, ami nem könnyű mert a felnőtt mezőnyben mindenki itt van ezen a világkupán. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is úgy hírelte ezt a világkupát, hogy kisvilágbajnokság, ami emeli a rangját ennek a versenynek. Dóra tavaly tudott bekapcsolódni a felnőtt mezőnybe, így nincs nagy tapasztalatunk, de úgy gondolom, hogy ott a helyük ezeknek a párosoknak, – mert más-más párral fog 500 és 1000 méteren indulni,– és bízunk benne, hogy minél előrébb fognak szerepelni – mondta a fiatalok korábbi edzője.

Bence a Honvédban, Dóra pedig egy hosszabb szentandrási időszak után a Szolnok csapatában versenyzik jelenleg.

A legfrissebb hír, hogy mindketten a középfutamba evezték magukat. Arra a kérdésre, hogy Bencénél ez esetleg annak a taktikának a része, hogy sokan szeretnek nem erőnyerőként bejutni a döntőbe, hanem többször pályát evezni, amiről a beszélgetés során szó volt, Nyerges Attila elmondta, hogy az edzőjétől tudja, hogy Bence sajnos a múlt héten nem edzett, mert lebetegedett. Reméljük erőre kap, mert olyan nevek lesznek az ellenfelei a két távon, mint Max Hoff, Poulsen, Koeverden vagy Ken Wallace.

Emlékeztetőül: Dombvári Bence egy hónappal ezelőtt 1000 méteren a 8. lett, 500-on viszont verte e mezőnyt. A hosszabb távon a széllel voltak problémái, ez vetethette vissza.

A versenyeket a Eurosport 2 közvetíti. Onlájnban a Nemzetköz Kajak-Kenu Szövetség honlapján lehet figyelemmel kísérni a történéseket.

Hamarosan új látnivaló Szarvason: bemutatták a Körösvölgyi Állatparkot

Orbán Viktor: ami történt áprilisban, az nem baleset volt