in , , ,

STG: Megkezdtük a felkészülést az őszi választásokra

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

A Jobbik hétfői sajtótájékoztatón első dolga volt Samu Tamás Gergőnek, hogy köszönetet mondjon szavazóiknak:

– Óriási eredménynek tartjuk, hogy az, amit 2009-ben, mikor az uniós választásokon elindultunk, kitűztünk célunknak, ill. az országgyűlési választásokon úgy 2010-ben, mint most 2014-ben is egyik fontos célunk volt, hogy a Magyar Szocialista Pártot meg tudjuk előzni, teljesült. Mindig egy hajszálnyira, de lemaradtunk erről a célról, most viszont köszönhetően annak a sok százezer szavazónak, aki a Jobbikot támogatta, végre biztosan ki lehet jelenteni, hogy magabiztos módon, nem csak hajszálnyival, a Jobbik lett Magyarország második legerősebb pártja. Szarvason és Békésben ez nem újdonság számunkra, mert eddig itt eddig is a Jobbik volt a második erő – majd elindította a kampányt az őszi önkormányzati választásokra. – A Jobbik a mai napon elkezdi a felkészülést az őszi választásra. Aki elégedetlen a megyei, vagy akár a városi vezetéssel, annak a Jobbikra érdemes szavazni, hiszen a többi párt esélytelen arra, hogy változást hozzon Szarvason, vagy akár Békés megyében, és a civilek is gyengék és esélytelenek arra, hogy valód módon komolyan bele tudjanak szólni a döntéshozatalba, úgyhogy a Jobbik szarvasi szervezete a mai napon megkezdte a felkészülést az őszi választásra és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ne a második, hanem az első helyen végezzünk az önkormányzati választáson és jobbikos vezetésűvé váljon Szarvas is.

Érintette a csicskaszabadítás ügyét is. Folytatni kell ezt a megkezdett küzdelmet, és most már valódi, átfogó megoldást kell erre a dologra találni. Felszólítjuk a városvezetést, hogy lépjen az ügyben. Egy-két hetet adnak arra, hogy történjen valami az ügyben, ezután előállnak javaslataikkal, amit lehet majd támogatni. Gajdos Attila szerint az idevonatkozó törvényi keretek, és a hatóságok is megvannak mér, hogy ezt a helyzetet megfelelően kezeljék, mint ahogy teszik azt már számtalan településen is.

Gajdos Attila az testületin elhangzott rendőrkapitányi beszámolóról szólt, amit tavaly sem és az idén sem fogadott el. Feltett egy csomó kérdést, amit a Facebook profilján keresztül kapott. Úgy tűnt, hogy javuló tendenciát mutat a városban ez a probléma, de ő nem úgy érzi, hogy ez így lenne.

Problémát jelentenek még a város főbb utcáin tapasztalható csoportosulások, zaklatások. Oltyán Sándor rendőrkapitány elmondása szerint kezelik a helyzetet, de ezt a jobbikos képviselő nem úgy látja.

Harmadik problémaként a droghelyzetet nevezte meg. Szerinte meglehetősen fertőzött a környék, de a rendőrkapitány nem így látja.

Legutóbb kérte, hogy a civileknek írjanak ki még egy kört. Ez megtörtén, így – remélhetőleg az ő felhívásának köszönhetően – a civilek kétszer annyi pénzt kapnak.

Három kisebb lélegzetvételű témával zárta tájékoztatóját. Egyrészt örömét fejezte ki a fövenystrand létrejöttével kapcsolatban, ismét kezdeményezte a Kossuth utcai üzletek kártalanítását a beszedendő kötbér terhére, ill. sérelmezte, hogy a testületi üléseken rendszerint összeáll a nagykoalíció a Jobbik ellen, annak ellenére, hogy megegyeztek, ne vigyenek be pártpolitikát az ülésekre. Azért szúrt is egyet, mikor gratulált Földesi Zoltánnak a 10% körüli szerepléshez.

Vélemény, hozzászólás?

Nem állt össze a csapatjáték Csabacsűdön

Segélyszállítmánnyal indult Lázár Zsolt az árvíz sújtotta Délvidékre