in , ,

Jól fogyott a palacsinta a gyermeknapon

Lengyel Kata

Egy héttel a hivatalos után, de a helyi hagyományokhoz híven, szombaton rendezték meg a gyermeknapot Békésszentandráson. A Körös Művelődési Ház udvarán és környékén színpad és ugrálóvár, valamint sokféle finomság várta a gyerekeket.

A programok sora a művelődési házban az iskola Sulivarázs című gálájával kezdődött, majd a szabadtéri színpadon a szentandrási óvodások előadását láthatták azok, akik az időben bízva eljöttek a gyermeknapra. Utánuk S. Nagy Péter zenés gyermekműsora, majd Molnár Imre, egy bűvész Molnár Imre műsora következett.

Az udvaron felállított sátrakból figyelemreméltó illatok szűrődtek ki. Ki sem kellett írni, hogy az egyik előtt palacsintáért lehetett sorba állni. A gyerekek választhattak, diósat, kakaósat és lekvárosat kérnek, a palacsintafelelős, dr. Olasz Imre felvette a rendelést és már nyomta is a kezükbe kedvenc kombinációjukat. A mellette levő előtt Sinka Imre polgármester – most inkább töritanári minőségében – hotdoggal kedveskedett a tanítványoknak. Aki itt jól lakott, a többi asztalnál bodzaitallal, vagy gyümölcsökkel kísérhette le az uzsonnáját.

Vélemény, hozzászólás?

Lurkónap a Gyakorlóban…

Családi sportnap a bölcsődében