in ,

Egy városrehab ünnepélyes vége

Ünnepélyes külsőségek között tegnap, Szarvas város születésnapján adták át a megújított belvárost. Nem hittük, hogy eljön egyszer ez a nap. Van még mit csinálni, de a mindennapi életünket, ha néhány egyirányúsítás mellett is, de visszakaptuk.

A városvezetés a Fő téren várta az érdeklődőket, akiket már kora délutántól kezdve – a Dotto kisvasút anyósüléséről – Hodálik Pál alpolgármester kalauzolt végig a visszaadott területeken. A menetrend szerint az öt kerülő alatt a Fő tér – Béke – Kossuth – Vajda – Vasút – Deák, majd az egyirányú utcák miatt a Szabadságon keresztül haladt, hogy a Vajda – Vasút – Deák útvonalon visszatérjen a kiindulási pontra.

Hodálik Pál tájékoztatta az utasokat a beruházás jellemző számairól. Ezek szerint 35750 négyzetméter kőburkolat, 12,5 kilométernyi szegélykő, 350 parkoló, 17 kiemelt virágágyás, 6 csobogó és vagy 100 kerékpártároló épült. 103 planténeres növény, 61 pad, 184 fa, 500 cserje, 4000 egynyári és évelő növény került ki a területre.

A vonatos városnézés után az érdeklődőket és a meghívott vendégeket Babák Mihály polgármester végigvezette a beruházáson, hogy a Harruckern-szobor megkoszorúzása és a szarvasi fúvósok zenepavilonbeli indulói után csatlakozzanak a Szarvas Város Napja alkalmából az Ótemplomban tartott istentiszteletre.

Vélemény, hozzászólás?

Vissza a gyökerekhez – Szarvasi Krónika 28/2014

Dr. Gál Dénes: elsősorban a magyar halászat fejlesztésével kell foglalkoznunk