in , ,

Székely: új tanév végleges elhelyezéssel

Szeptember elsején a szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola is megnyitja a 2014/2015-ös tanévet.

A tanítás indítása megszokott feladatai mellett már augusztus közepétől óriási lendülettel végzik az intézmény végleges helyre való költöztetését. A Vajda Péter 20. szám alatti épület teljes egészét megkapta az iskola Szarvas város önkormányzatától.

Így nagyságának, tanulólétszámának, a sok szakma képzéséhez megfelelő épületbe került a szarvasi szakképzés. Megszűnik a sok átjárás, ami rengeteg nehézséget okozott.

Ebben az épületben 45 tanterem, kabinetterem, egyéb szakmai helyiség várja a tanulókat. Számos terem kifestésre került, a pályázatokon nyert szakmai taneszközök, gépek a helyükre kerültek. A felújítások, a festések, a technikai beszerelések az iskolában tanuló diákok munkájával kerültek kivitelezésre. Ez a rendezett, modern elhelyezés az érettségihez kötött szakmákat éppen úgy támogatja, mint a rövidebb idejű szakképzésben oktatott szakmákat.

A gyors és lendületes beköltözés az iskolavezetés szervezésével a pedagógusok, szülők, diákok együttes munkájának köszönhető. Remélhető, hogy ez az összefogás a teljes tanévre kitart és sikeresek lesznek az új szorgalmi időszak feladatai.

Bakulya Anna

Zalán Tibort köszöntötték barátai a Vízi Színházban

Előre gondolkodva hozott döntéseket a csabacsűdi testület