in , ,

Gólzáporos mérkőzésen nyert a Szarvasi FC

Furár Róbert

Békést fogadta a Szarvasi FC szombaton matinéidőben, ugyanis a vendégek a harmadik félidőt egy esküvőn tervezték lejátszani, ezért kérték a korábbi kezdést. Sajnos Darida Norbert belépőjének köszönhetően ez nem sikerült a teljes kezdő csapatnak.

Dinamikus játékkal kezdtek a hazaiak, gyors támadásokat vezettek, szép megoldásokat alkalmaztak. A 6. percben Moldván Krisztián emelte át a kapust, ami a felső hálóban kötött ki. A 10. percben nagy kavarodás a békési kapu előtt. A védők nagyon jól zárják a szöget, de Furár Róbertnek sikerült lefordulni az utolsó emberről és a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

A 18. percben a békési Oláh Zsolt és a kapu között már csak Kiri Mihály jelentett akadályt. Kapusunk igyekezett minél jobban zárni a szöget és akkorára nyúlni minden irányban, amekkorára csak tudott, de Oláh átemelte, ezzel egyenlített.

A félidő második felében hiába igyekezet a Szarvas, az utolsó passz mindig pontatlanra sikeredett, igaz, a váltakozó erősségű, nagyon kiszámíthatatlan ellenszél nagyon fogta a labdát. Sajnos nem fogta az eredetileg egyébként középső védő poszton játszó Darida Norbertet, aki olyan erővel szállt bele a békésiek jobbhátvédjébe, László Norbertbe – teljesen indokolatlanul, – hogy az szárkapocscsont törést szenvedett. Hát igen, a védők kemény srácok, de ez nem keménység volt, hanem – még a szarvasi nézők szerint is – mészárosmunka. A vendégek Norbertje megperdült a testtömegközéppontja körül, a lába volt felül és percekig üvöltött a fájdalomtól. Amellett, hogy egyetlen labda sem indokolja, hogy egy ilyen sérülést okozzon egy játékos a másiknak, még teljességgel érthetetlen volt maga a helyszín is, hogy egy középső védő miért az ellenfél tizenhatosvonala és az oldalvonal között tarolja le a vendégek leghátsó emberét, de az is, hogy Telek játékvezető miért nem a pirosért nyúlt.

A második félidő igazi gólzáporosra sikeredett, szerencsére az öt gólból három a vendégek hálójában kötött ki. Közülük egy Kiri kapus nevéhez fűződik.

Szarvasi FC — Békési FC 4—3 (1—1)

Megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Telek. Szarvas: Kiri Mihály — Szappanos Kristóf, Zima Dániel, Moldván Krisztián, Filyó Tamás (70′ Enabulele Stanley Esemuede), Furár Róbert, Kukovecz Dániel, Szikora Milán, Zsíros Péter, Janurik Attila, Darida Norbert (46′ Nagy Roland). Kispad: Rétes Pál vezetőedző, Klimaj Zoltán edző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró, cserék: Pajkó Péter, Bogdán Péter, Bakos Krisztián

Békés: Dominik — Zsibrita, Ollé, Maczák, Jánosi, Oláh, Mészáros, László N. (Benedek), Kovács L., Minya, Csikós S. Edző: Bíró Péter. G.: Furár a 10., a 49., Zsíros a 65., Kiri (11-esből) a 87., ill. Oláh a 18., a 48., Jánosi a 81. percben. Jó: Zsiros, Kiri, Furár, ill. Minya, Oláh, Jánosi, Kovács L.

Klimaj Zoltán, a Szarvasi FC elnökségi tagja: — Mielőbbi gyógyulást kívánok László Norbertnek! Játszottunk már jobban is, most a küzdeni tudásunk hozta meg a három pontot. Bíró Péter: — Ugyanúgy, mint az elmúlt héten, ha a helyzeteinket értékesítjük, biztosan nyerünk. Végig jobbak voltunk, nem érdemeltünk vereséget. Gyógyulás a síp- és szárkapocscsonttörést szenvedő László Norbinak!

Adatok: Kepenyes György.

Vélemény, hozzászólás?

Tökmustra

Lopás vétsége miatt állítottak elő egy szarvasi férfit