Connect with us

Turizmus

Babák Mihály: Szarvas a meglepetések városa

Violet

A fenti mondat polgármesterünk szájából tegnap este, Vízi Színpad deszkáin hangzott el, amikor Szent Mihály-napi rendezvény részeként elindította Szarvas legújabb látványosságát, a Körös medrébe telepített szökőkutat.

Az ünnepélyes eseményt igazi zenei élménnyel készítették elő a szervezők. A színpadon egy üvegzongora várta a nézőket, ami a világon egyedülálló módon beépített, változtatható színű LED-világítással rendelkezett. Az átlátszó zongoratestben hiába keresték az érdeklődők a húrokat. Azokat egy digitális Roland klaviatúra helyettesítette. A hang egy végfokon és hangfalakon keresztül szólt, de kihangosítható is volt.

A műsor elején Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója lépett a színpadra, aki ismertette az est programját, ill. elmondta, hogy minden okuk megvan az ünneplésre, hiszen jó szezont zártak a nyári színházi évaddal a Körös partján, ill. újabb látványelemmel gazdagodott a város. Bemutatta a művésznőt, akit az üvegzongora várt, és akiről még a google is elég szűkszavúan nyilatkozik. A titokzatos Violet korábban az opera műfajában zongorázott, s ő szervezte többek között az Operacsillagok Gálakoncertjét, amin ő is fellépett. Tegnapi produkciójában a legismertebb opera, operett és könnyűzenei dallamokat hozta a Körös mellé Szerelmi történetek címmel.

– A nyugalom perceit szeretnék a közönségnek eljuttatni ebben a őrült, felpörgött, rohanó világban, legyen az egy fél óra, amikor hátra dőlünk és világhírű dallamokat egy újfajta átdolgozásban meghallgathatunk – tolmácsolta a művésznő szavait Fekete Péter.

Előadása nagy sikert aratott. Utolsó száma előtt a Turul Hagyományőrző íjászok közreműködésével meggyújtották a Körös közepén összeállított máglyát, és polgármesterünk vezényszavára beindult a szökőkút is. A közönség lekapcsolt nézőtéri fények mellett élvezte Violet utolsó számát, a lángoló máglya látványát, ill. a szökőkút fényeit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kozma Orsi (Fotó: Kepenyes Balázs) Kozma Orsi (Fotó: Kepenyes Balázs)

Kozma Orsi a Vízi Színház színpadán

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Indiai mese a Vízi Színházban

Színház

Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán) Tarsoly Krisztina fehérben (Fotó: Babák Zoltán)

Tarsoly Krisztina kapta a Józsa Mihály-díjat

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Fekete Fehér hangok szóltak a tűzoltókhoz

Koncert

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect