in ,

Teadélutánon vendégelték meg a legidősebbeket Csabacsűdön

Gilanné Radványi Rózsa

Az idősek világnapján köszöntötték a szépkorúakat minden településen szinte az összes idősekkel foglalkozó ápoló- és gondozóközpontban. Így történt ez Csabacsűdön is az Eötvös József Művelődési Házban, ahol Gilanné Radványi Rózsa, majd Molnár József polgármester üdvözletével kezdődött az a teadélután, amin megvendégelték a község legidősebb lakóit.

– Immár 4. alkalommal kerül megrendezésre Csabacsűdön október elsején az idősek világnapja, ennek megünneplése. Kiemelt települési rendezvénnyé válik, hiszen egy nagyon jeles és szép napja ez az esztendőnek, amikor meg kell állnunk egy kicsit ebben a rohanó világban, és azok felé kell fordulnunk, akik nem száguldanak már ugyan velünk, de jelenlétük nyugalmat, biztonságot jelent a fiatalabb generációk számára – méltatta az ünnepelteket a képviselőasszony.

Közösen köszöntötték a falu két legidősebbjét, a 95. évét töltő Pálinkás Lajosné Erzsike nénit, aki sajnos nem tudott elmenni a teadélutánra, de őt a délelőtt folyamán lakásán felkeresték. Eljött viszont Makan Jani bácsi, igaz, mint azt Gilanné Radványi Rózsa mondta, ő sokkal fiatalabb a maga 93 évével, és ragaszkodik a férfiak közötti első helyéhez.

A köszöntők után a csabacsűdi ovisok, Gazsó Laura, Kiszel Adrienn és Szél Vivien csaltak mosolyt a vendégek arcára Vargáné Hipszki Ágnes kíséretében, majd egy rövid műsorral szakították ki a hétköznapok egyhangúságából az asztaloknál ülő idősebb generációkat.

Vélemény, hozzászólás?

Partiumi kiránduláson a Vajdások

STG: két komolyabb erő feszül egymásnak 12-én