in , ,

Sneider Tamás volt a Jobbik lakossági fórumának vendége

Gajdos Attila és Sneider Tamás

Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik alelnöke volt a vendége annak a Cervinus Teátrumban tegnap este rendezett lakossági fórumnak, ami a Jobbik 12-i választásokon való minél jobb szereplését volt hivatott szolgálni.

Miután Samu Tamás Gergő nagyon röviden bemutatta a színpadon az asztal mögött ülő jelölteket, és megismételte azt a kijelentését, hogy az egyetlen alternatíva a városban változást akaróknak a Jobbik, átadta a szót Gajdos Attilának, a Jobbik polgármester-jelöltjének.

– Úgy gondolom, hogy helyi szinten nem igazán van helye pártpolitikának, várospolitikának van helye. Szerintem ezzel mindenki egyetért. Az elmúlt négy évben így is próbáltam képviselni a lakosokat, a szarvasiakat, akik engem megválasztottak. Listán kerültem be és nem igazán folyt pártpolitika a testületben, de meg kell változtatni ezt a testületet és alkalmasabb embereket kell oda delegálni. Én úgy látom, hogy ez a csapat, ami mögöttem áll, alkalmas arra, hogy változást hozzon ebbe a városba, mert szükség van a változásra – mondta Gajdos Attila.

Megfogalmazta a problémákat, amik között a demográfiai krízist okozó elvándorlás, a megfelelő számú és megfelelően fizető munkahelyek hiánya, a munkahelyteremtés feltételeinek javítása, a vállalkozásélénkítésre az önkormányzaton belül vállalkozói és projektiroda, és városőrség felállítása, a város külső területeinek a rehabilitációja is szerepelt.

Foglalkozott a törvények, a jog és a közösségi szabályok a cigányság problémás részére való kiterjesztésének módjával is. Megismételte, azt a gondolatát, hogy létre kell hozni egy városőrséget, amiben benne van a megerősített mezőőrség, a megerősített közfelügyelet, a településőrök, amire forrásokat kell szánni és jogokkal felruházni őket az önkormányzati rendeletek betartatására.

– Rá kell szorítani őket arra, hogy betartsák, ha meg nem tartják be, akkor ki kell szorítani őket a városból, addig kell zaklatni ezeket az embereket, amíg egyszerűen nem érzik jól magukat. Dönteni kell, hogy ki szeretne itt élni ebben a városban. Mi itt szeretnénk élni.

Sneider Tamás néhány gondolatot mondott a Jobbik országos elképzeléseiről, viszonylag hosszabban foglalkozott a Fidesszel, annak történelmével és a magyar társadalommal való kapcsolatával. Szólt arról, hogy mit csinálnának másképp a rezsicsökkentés terén, hogyan növelnék a gyermekvállalási kedvet, hogyan kapcsolnák az önkormányzatokat a munkahelyteremtésbe. Több esetben Gyöngyöspatát hozta fel mintaként.

– Egyszerűen azt szeretnénk elérni, hogy egy normális, becsületes, élhető országban éljünk – mondta Sneider Tamás beszédének végén, amit lakossági kérdések követtek.

Vélemény, hozzászólás?

Kis esti kultúrprogram: ne hagyja ki a Lehár ősbemutatóját!

Szarvason a Tessedik-Vajda Péter sarkon két autó ütközött