in ,

Futógála huszadszor

2014. október 6-án került megrendezésre iskolánkban, a Trefort Ágoston Általános Iskolában a XX. Csabacsűdi Futógála. Ezen az eseményen meghívott vendégeink is voltak: a BSI Szarvasi Futónagykövete Pljesovszki Roland, a BSI Csabacsűdi Futónagykövete Antal Béla, a Szarvasi Járási Hivatal hivatalvezető helyettese dr. Skorka András, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Szarvasi kirendeltségének vezetője Lovász György és munkatársai, a KLIK Békéscsabai Tankerületének munkatársa Zsótér Mária, a Szarvasi Járási Tankerület munkatársai.

A helyi civil szervezetek és a falu apraja-nagyja is részese volt a délutánnak.

A negyedik osztályosok zenés bemelegítése után rajthoz állt a nagy létszámú csapat, majd Erzsike néni jelzése után nekiiramodtak a táv teljesítésének.

Futás után a szülők, nagyszülők teával, zöldségekkel, gyümölcsökkel várták a futókat, majd kispályás női-leány barátságos futballmérkőzés volt. Ezután lelkes vendégeink és diákjaink vették birtokba a pályát, akik jó hangulatban játszottak.

Mindeközben a gyermekek egy-egy kísérő felnőttel 6 fős csapatokba szerveződtek és elindultak az akadálypálya meghódítására. 14 csapat kezdett neki és teljesítette a feladatokat:

1. állomás: Diótörő (népi játék)

2. állomás: Álarcos célba dobás fonott kosárba (népi játék)

3. állomás: Mocsárjárás (népi játék)

4. állomás: A Kölyök Atlétika eszközeiből épített mini akadálypálya – gátfutás, szlalom pálya, gurulóátfordulás előre, béka-szőnyeg

állomás: Bakugrás (népi játék)

Nagyon jó hangulatú, élményekben és eseményekben gazdag délutánt töltöttünk el együtt!

Köszönjük támogatóink segítségét!

Most jön a választások legnehezebb része

Igazságosan osztva is kevés volt a 800 adag marhagulyás