in , , , ,

Most jön a választások legnehezebb része

Régi trafóház a Vasút-Hunyadi sarkán

Három település, három történet. A tegnap lezajlott önkormányzati választások után végre visszatérhetünk békés hétköznapjainkhoz. Nagy kérdés volt, hogy a két véglet, a béke szigete, Csabacsűd, és a nagyon feszült Békésszentandrás között, Szarvas mennyire marad fideszes fellegvár. Igaz, érte bombatámadás, és egy kicsit vissza is kellett bontani, de fellegvár maradt.

Szarvas: hét szavazaton múlott a győzelem a totális háborúban

A Fidesz majdnem hozta a jóslatunkat. Egy hitleres videónyiban történt megemlítésnyin, hét szavazaton múlott az, hogy Dobruczky Zsolt látványa bosszanthatja Babák Mihály polgármestert, most öt évig, ahelyett, hogy itt is egy Csabacsűdhöz hasonló eredmény szülessen, de a video utolsó mondatában megemlített Jobbik helyett, a NACSE tudott profitálni belőle. Minden korábbi egyéni képviselő vesztett a százalékaiból, amiből elsősorban a nagycsaládosok tudtak építkezni a fórumosok érkezésével, ill. a Jobbik is erősödni tudott. Az MSZP-nél nagyjából úgy gurult a szekér, ahogy az várható volt. Náluk lassan ideje lesz kör alakúra cserélniük a kerekeket a szögletes helyett. Méltatlanul kevés százalékot adtunk Béni Éva Katalinnak, aki minimálmarketingjével is rá tudott előzni a szocialistákra, és a Jobbikos szavazatok felénél is többet kapott.

Polgármester: Babák Mihály. Képviselő-testület: Giricz Katalin (FIDESZ-KDNP), Lohr Gyula József (FIDESZ-KDNP), Dobruczky Zsolt (NACSE), Kiss Attila (FIDESZ-KDNP), Hodálik Pál (FIDESZ-KDNP), Dernovics László (FIDESZ-KDNP), Lázár Zsolt (FIDESZ-KDNP), Molnár Istvánné (FIDESZ-KDNP), Földesi Lajos Zoltán (MSZP), Gajdos Attila (JOBBIK), Gombár Györgyné (NACSE)

Békésszentandrás: Sinka Imre nyert és veszített

Szentandrás megjósolhatatlan volt. Minden benne volt a pakliban és az ellenkezője is. Sinka Imre megőrizte polgármesterségét kihívójával, Hévizi Róberttel szemben, de mégis fideszes kormányzást választott a falu, mert a hat képviselőből öt Hévizi stábjából került be. I think this is not the beginning of a beautiful friendship, de akár még az is lehet. Ehhez Sinka Imrének hátra kell dőlnie a székében, elfogadni protokolláris szerepét. Így is benne van a levegőben, hogy a ciklus második felében pártstratégiai szempontokból mégis az urnákhoz kérik majd a választókat.

Polgármester: Sinka Imre. Képviselő-testület: Barna Antal (FIDESZ-KDNP), Fabó István (Független), Hévizi Róbert (FIDESZ-KDNP), Nemcsényi Zsolt (FIDESZ-KDNP), Rusz Mihály (FIDESZ-KDNP), Virág Sándor (Független)

Csabacsűdön kicsit felmentek az ingatlanárak mára

Molnár József polgármester a régi pártállamot idéző arányban, sőt, azt túlszárnyalva, az érvényes szavazatok száz százalékát bezsebelve szerzett öt évre mandátumot. Na jó, nem volt kihívója. Úgy könnyű, de tegnap este megjött az igazolása is annak, hogy jól is tették az egyébként a kemencesutban polgármesteri ambíciókat dédelgetők, mert a falu egy az egyben megválasztotta a korábbi jelölteket. Korábban is megállapítottuk már a kívülálló szemével, hogy Csabacsűdön minden rendben van, szünetel a bűnözés, szépen fejlődik, de most a szavazók is eme véleményünket igazolták. Még most érdemes Csabacsűdön ingatlant vásárolni, amíg nem fedezik fel a szarvasiak.

Polgármester: Molnár József. Képviselő-testület: András Attila (Független), Bobvos Péter (FIDESZ-KDNP), Gilanné Radványi Rózsa (FIDESZ-KDNP), Kerek Mihály (FIDESZ-KDNP), Surina Györgyné (Független), Szloszjár János (Független)

És most jön minden választás legnehezebb része. Le kellene szedni a plakátokat.

Vélemény, hozzászólás?

Akkor jöjjön az izgalom!

Futógála huszadszor