in ,

Igazságosan osztva is kevés volt a 800 adag marhagulyás

Nagyon vigyáztak arra, hogy igazságosan, háromnál több adag marhagulyás ne kerüljön az ételhordókba pénteken, amikor Besenczy Zoltán leköszönő alpolgármester és Rohony Miklós jóvoltából oszthatott ételt az evangélikus gyülekezet az Ótemplomi Szeretetszolgálat előtt. A kezdés előtt Lázár Zsolt esperes kikérte a sorban állók véleményét arról, hogy mi legen a következő menü.

– Ami lesz, az lesz – hangzott a sorban állóktól. A többség székelykáposztára szavazott, így vasárnap a göttingeni egyházközség jóvoltából ez készülhet a gulyáságyúban. Úgy egy éve gondoltak egyet a német testvérek –innen úgy 1500 kilométerre– és indítottak el egy gyűjtést, hogy hozzá tudjanak járulni a szarvasi ételosztásokhoz.

A hétvégi főzések egészen advent első vasárnapjáig zajlanak majd. Márton napjához legközelebb eső vasárnap valamilyen ludas dolgot készítenek, talán ragulevest erős tartalommal, mondta Lázár Zsolt esperes, majd egy jó babgulyással zárják az őszi ételosztó sorozatot advent első vasárnapján.

Hiába vigyáztak arra, hogy igazságosan teljenek az ételhordók, a 800 adag marhagulyás mégsem lett elegendő, 7-8 ételhordóba így sem nem jutott meleg vacsora.

Vélemény, hozzászólás?

Futógála huszadszor

Csabacsűd SE: döntetlen a tavalyi bajnok ellen