in , ,

Földesi: a mai napon a szépre és a jóra jöttünk emlékezni

Földesi Zoltán

Tortával ünnepelték a szocialisták a hétvégén azt, hogy 1989. október 9-én 130 fővel alakult meg a Magyar Szocialista Párt szarvasi szervezete. Szombaton délután a Civil Házban várta a tagokat és a szimpatizánsokat a párt vezetése, hogy egy kellemes délutánon emlékezzenek a kezdetekre és a szebb időkre.

– Kedves Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, kedves Elvtársaim! Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a születésnapunkon – kezdte ünnepi köszöntőjét Földesi Zoltán a 25. szülinapon, és amiben fordított időrendben benne volt az MSZP elmúlt negyedszázad metamorfózisa.

– Megalakultunk 25 éve 130 taggal. Ma 24-en élnek vagy vannak közöttünk a Magyar Szocialista Párt tagjaként. Vannak olyanok, akik időközben eltávolodtak, elköltöztek, kiléptek a szervezetből, és vannak nagyon sokan, akik ezt a 25 évet nem teljes egészében tudták megélni. Velünk voltak, amíg éltek és míg tehették, és lélekben szerintem a baloldal fönti frakciójából, pártjából figyelnek bennünket – emlékezett meg a hajdani társakról az alapszervezet elnöke mielőtt egyperces néma csendet kért tiszteletükre.

Földesi Zoltán végigtekintett az elmúlt 25 éven. Annak ellenére, hogy a szépre és a jóra emlékezni gyűltek össze, a három szocialista ciklus mellett beszélt a párt jelenlegi válságáról is, amihez jó hírként hozzátette, hogy az így vagy úgy eltávozottak helyett, ha még csak csekély létszámban is és egyelőre kizárólag családi hagyomány alapján, de már vannak új -és ami a legfontosabb– fiatal párttagok.

Vélemény, hozzászólás?

Téli átállás: egyre több autós gondol a biztonságra

Szarvason veszített először pontot a Kondorosi TE