in , ,

Megújult gimnázium – megújult alapítványi bál

Clementis Tamás és Tatai Nóra

Az előzőktől eltérő környezetben, az Árpád szálló dísztermében rendezte meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium alapítványi bálját 2014. november 8-án. A bál bevételét a Szarvasi Vajda Péter Alapítványa a gimnázium tanulóinak támogatására fordítja.

A bálozókat gyönyörűen megterített és feldíszített asztalok fogadták az egyébként is fenségesen szép teremben. A rendezvényt Kitajkáné Szántai Mária, a gimnázium igazgatónője nyitotta meg, köszöntőt mondott Lázár Zsolt esperes és Babák Mihály polgármester. Az üdvözlőital elfogyasztása és természetesen a köszöntők után hamarosan kezdődött is a rövid kulturális műsor.

Elsőként Kinyik Flóra, volt Vajdás diák párjával, Janis Zoltánnal, palotást táncoltak.

A következő műsorblokk az opera jegyében telt. Melis György, világhírű operaénekes emléke előtt tisztelegtünk, aki 1943-ban érettségizett a Vajda Péter Evangélikus Főgimnáziumban. A magyar operatörténet egyik legnagyobb alakja lett, Kossuth- és háromszoros Liszt-díjas, Bartók-Pászthory-díjas, Kiváló művész.

Szintén a Vajda Péter Gimnázium növendéke volt a békésszentandrási születésű Komlósi Ildikó operaénekesnő, aki 1978-ban érettségizett a Vajda Péter Gimnáziumban, és szintén sikeresen szerepel a világ operaszínpadain.

Az ő nyomdokaiba lépett Tatai Nóra, aki 2007-ben érettségizett gimnáziumunk nyolcosztályos tagozatán, jelenleg a Zeneakadémia opera szakán tanul. Az est folyamán körünkben üdvözölhettük. Nóra először Mascagni: L’amico Fritz Suzel áriáját énekelte el, majd Gounod: Rómeó és Júlia áriáját. Előadása után fergeteges tapsot kapott.

Melis György szellemi hagyatékának gondozója, Clementis Tamás, világhírű operaénekes, az opera nagykövete is vendégünk volt. Előző nap diákjainkat ajándékozta meg előadásával. A bálban a Cigánybáróból Zsupán belépőjét, illetve Eizemann Mihály Vén budai hársfák című slágerét énekelte el.

Tatai Nóra és Clementis Tamás műsoruk végén Mozart: Don Giovanni és Zerlina duettjét adta elő. Az énekeseket zongorán kísérte Iváncsó Viola, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola tanára.

A kulturális program befejezéseképpen újból Kinyik Flóra és Janis Zoltán táncolt. Shakespeare egyik legtöbbet adaptált művéből, a Rómeó és Júliából már elhangzott az este folyamán egyfajta feldolgozás Tatai Nóra előadásában, Flóráék tánccal tolmácsoltak egy részletet.

Ezután következett a vacsora, amelyet a Turul étterem konyhája szervírozott a vendégeknek.

A zenét a Black Five zenekar szolgáltatta igen sikeresen, ugyanis a táncparkettet betöltötték a táncos párok, az este remek hangulatban telt. Az éjféli tombolahúzáskor sok értékes nyeremény került kisorsolásra.

Megvalósult a bál célja, az iskola pedagógusai, a szülők és támogatók egy kellemes estét tölthettek együtt.

Dr. Laukóné Adamik Edit

Ezúton köszönjük minden cégnek és magánszemélynek a segítséget, aki anyagi felajánlással, tombola tárggyal vagy támogató jegy vásárlással segítette a bál sikeres megrendezését.

Márton-napi vigasságok a múzeumban és környékén Döbrögivel és Lúdas Matyival

Városi környezetismereti vetélkedő a GFF Gyakorlóban