in , ,

Aerobic: szarvasi sikerek a Magyar Kupa döntőjében

A Vasas Fáy utcai csarnokában rendezték meg a Magyar Kupa döntőjét. A legrangosabb hazai versenysorozat fináléját három „selejtező” forduló előzi, ezek összesített eredményei alapján, számonként a hat legjobb egység szerez jogot erre az erőpróbára. Az elit mezőnyben a megyét a szarvasi Lendület, valamint a Blue Gym sportolói képviselték – nem is akárhogyan.

Pedig két egység dolgát is alaposan megnehezítették a betegségek. Emiatt Sztraczinszki Petra például egy bronzéremmel lett szegényebb, ugyanis nem lehetett ott társai között a serdülő (UP III) step csapatban, amely jól kivitelezett gyakorlattal állhatott dobogóra. A másik „felforgatott” alakulat az ifjúsági (UP II) aerodance csoport volt, ahol Melis Zsuzsanna helyére két nappal előtte ugrott be Tóth Fanni. A serdülők mellett stepben az ifik sem maradtak érem nélkül, méghozzá az előkelő ezüstöt kasszírozták be. Hajszál választotta el a dobogótól a junior (UP I) basic triót, amely az eddigi legmagasabb pontszámot érdemelte ki gyakorlatára a szigorú zsűritől.

– A sérülések megnehezítették a felkészülést, a lányok azonban így is derekasan helytálltak. Hiányérzetünk legfeljebb az aerodance csapatok végett lehet, ahol előrelépést vártunk, de valamiért ez nem sikerült, így a jövőben várhatóan más irányba kell elindulnunk. A további egységek viszont erőn felül teljesítettek, külön öröm számunkra hogy két egység is éremmel zárt – értékelte a szereplést Opauszki Anita, a Blue Gym kondorosi divíziójának edzője, akitől azt is megtudtuk, hogy a munka az év utolsó versenyével nem zárul le. Az egyesület tagjai lázasan készülnek a hagyományos karácsonyi gálára, ezen túlmenően pedig megkezdik a jövő évi új egységek kialakítását, ami az ilyenkor szokásos korosztályváltások miatt válik szükségessé.

Sport aerobik. Felnőtt egyéni: 5. Benedek Berta (Blue Gym). Basic. UP I (15-17 évesek). Egyéni: 6. Uhljar Janka (Lendület). Trió: 4. Blue Gym (Pásztor Erika, Keller Petra, Velky Anna). Step. UP II (12-14 évesek): 2. Blue Gym (Kovács Kinga, Melis Zsuzsanna, Szigeti Zsófi, Kozmann Kíra, Tóth Bera Lívia). UP III (7-11 évesek): 3. Blue Gym (Csehi Natália, Paluska Dorina, Szigeti Laura Gabriella, Győri Vanda, Szekera Mercédesz), 4. Lendület (Lipcsei Laura, Molnár Gréta, Németh Viktória, Sechna Dorina, Závoda Kata, Laukó Boglárka). Aerodance. UP I: 6. Blue Gym (Velky Anna, Tóth Ildikó, Sindel Renáta, Hronyecz Alexandra, Urbancsok Tekla, Balogh Andrea, Kasnyik Kinga, Sutyinszki Mónika). UP2: 6. Blue Gym (Tóth Tamara Vanda, Keller Panka Katalin, Vaszkó Dóra, Tóth Fanni, Szigeti Zsófi, Kovács Kinga, Réczey Laura).

Felkészítők: Opauszki Anita (Blue Gym), Somogyi Nikolett (Blue Gym), Springel Mihályné Zita (Lendület).

Újraéledhet a birkózás Szarvason

Kacagj, mozogj, lazíts, érints, segíts!