Connect with us

Sport

Újraéledhet a birkózás Szarvason

Horváth Orsolya és Hegedűs Csaba

Hegedűs Csaba nyolc évesen, edzés után az ég felé pillantva döntötte el: egyszer a világ bajnoka lesz. Ígéretét 16 évvel később, az 1972-es müncheni olimpián valóra is váltotta. Birkózásban – a 82 kg-osok között – a dobogó legfelső fokára állhatott, ezzel megszerezve a magyar csapat 100. aranyérmét.

Az Európa-és világbajnok sportoló több mint húsz éve a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként népszerűsíti és segíti a sportágat, valamint ösztönzi mozgásra a fiatalokat. November 13-án Szarvasra is ebből az apropóból látogatott. Horváth Orsolya szarvasi testépítő ugyanis gondolt egy merészet és elhatározta, feltámasztja poraiból a szarvasi birkózást.

– Édesapám birkózott, én testépítéssel foglalkozom, vagyis a sport mindig jelen volt az életemben – idézi fel az ötlet megszületését. – Eljött egy pillanat, amikor úgy éreztem, tennem kell valamit ezért a sportágért. Felvettem a kapcsolatot a szövetséggel és kértem Hegedűs Csaba segítségét, amire pozitív visszajelzést kaptam – meséli.

A tájékoztatót rövid egyeztetés előzött meg, amelyen Babák Mihály polgármester és dr. Melis János jegyző is részt vettek. Dr. Hegedűs Csaba a helyi intézmények, a sportág orosházi és megyei vezetőinek jelenlétében is felidézte karrierje kezdeteit, amelynek szerinte egyetlen titka van.

– Nagyon sokszor megálmodtam, hogy az a babérkoszorú a fejemre kerül – nosztalgiázott elérzékenyülve – és időközben kezdtem rájönni, hogy nem nagy dolgot kell mindehhez véghezvinni, hanem egyszerűen minden nap le kell menni az edzésre, és a tőlem elvárható pici lépésekben kell előrehaladni. Ilyen egyszerű.

A szövetség a kezdetekhez a birkózószőnyeget biztosítja, a későbbiekben pedig – megfelelő igazolás és versenyzés esetén – anyagi támogatást is tud nyújtani a leendő szarvasi szakosztálynak. A birkózás ugyanis szerepel a 16 sportág között, amelyek fejlesztése komoly támogatási lehetőségeket rejt magában.

A bemutató edzések jövő héten kezdődnek, amelyek pontos időpontjáról szórólapokon és a helyi médiumokból tájékozódhatnak az érdeklődők.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect