in , ,

Francia sanzonok és lírai dalok szólaltak meg Szíj Melinda előadásában

Szíj Melinda és Neumark Zoltán

Francia sanzonokkal kezdett Szíj Melinda szombaton a Cervinus Teátrum színpadán, amire mintegy hatvan rajongója váltott jegyet. A Mega­sztár ötödik szériájának döntőse Edith Piaf dalokból állította össze e kora délutáni műsorának gerincét. Edith Piaffal 2012-ben került közelebbi kapcsolatba, amikor az a nagy megtiszteltetés érte, hogy a Győri Balett Rózsaszínház darabjában a francia sanzonok királynőjétől énekelhetett dalokat. A francia dalok közé bekerültek saját és más, elsősorban magyar lírai szerzemények is.

A művésznő két szám között leült az asztalhoz, hogy egy pár korty tea mellett ő, vagy szerzőtársa és kísérője, Neumark Zoltán magyarázatot fűzzön az éppen soronkövetkező dalhoz.

– Neumark Zoltán kifejezetten nekem írt egy dalt, és volt olyan szerencsém, hogy próbálkoztam szövegírással ehhez és sikerült. Egy saját, egyéni élményből merítve fogalmaztam meg, amiből egy mély mondanivalójú lírai dal kerekedett ki ebből a kettős alkotói munkából, amit volt olyan szerencsém a Duna Televízió kívánságkosár című műsorában is bemutatni – ajánlotta Indulat és láz című Neumark Zoltánnal közös szerzeményét Szíj Melinda.

A hálás közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta egy-egy dalát, de viszonylag gyorsan kilépett a nézőtér sötétjéből az első rajongó kezében egy csokorral.

Vélemény, hozzászólás?

Kacagj, mozogj, lazíts, érints, segíts!

Újra peregtek a diafilmkockák