in ,

Új hűtőházat adott át a Gallicoop

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a mai napon átadta legújabb beruházását, a szarvasi telephelyén épült hűtőházat. Az évről évre növekvő termelési volumen következtében tárolóhely hiány lépett fel, ezért vált szükségessé a már meglévő hűtőház bővítése. Az új raktárat 28 hét alatt építették, ahol döntően fagyasztott pulykahús részeket tárolnak. A több mint negyedmilliárdos beruházás a cég várakozásai szerint 6-7 éven belül térül meg.

A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. december 1-jén átadta legújabb fejlesztését, így a meglévő mellett még egy hűtőházzal működik a telephely. A hűtőház bővítésének két fő oka volt: az egyik, hogy megnövekedett a vágási volumen, valamint a panírozott termékek gyártási mennyisége, másrészt a piaci ingadozások miatt sokszor külső tárolók igénybevétele is szükségessé vált, ami nem volt költséghatékony megoldás (többlet tárolási díjat és fuvardíjakat jelentett).

A beruházás értéke elérte a 287 millió forintot, a tároló saját forrásból épült, azonban a gép beszerzésre 65 millió forint értékű uniós forrásokat vett igénybe a vállalat. Az építkezés a kezdetektől egészen a termékek betárolásáig 28 hét alatt valósult meg. Az épület több mint 1000 négyzetméter alapterületű és 11,8 m magas, 25 kW villamos és 200 kW hűtési teljesítménnyel, közel 1270 rakodóhellyel.

Erdélyi István úgy fogalmazott: „Az új hűtőházban döntően fagyasztott pulykahúst, a készítmény gyártáshoz fagyasztott alapanyagokat, valamint fagyasztott panírozott termékeket fogunk tárolni. Egyelőre saját célra kívánjuk a kapacitást használni, bértárolásban nem gondolkozunk.”

Az új hűtőház létszámbővítést nem igényel, a raktár a Gallicoop számításai szerint kb. 6-7 éven belül térül meg.

2014. december 1., Szarvas, Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Mert ádvent azt jelenti: Jézus jön

Az interkatív múzemtól a Parkerdőig – lezárult egy határon átnyúló program