in , , ,

Jobbik: Jelszó – Jézus Krisztus

Gajdos Attila és Pálinkás Tamás

Két újabb képviselői indítvány volt a témája a Jobbik legutóbbi sajtótájékoztatójának. Gajdos Attila önkormányzati képviselő elsőként egy olyan ügyet érintett, amely a gazdaságfejlesztést és a vállalkozásélénkítést segítené elő. Az új önkormányzati törvény ugyanis kimondja, hogy mindez a megváltozott önkormányzati törvény óta a feladatkörök részét képezi.

Ehhez járulna hozzá, ha a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztő Alapítvány és az önkormányzat felvenné egymással a kapcsolatot és egyeztetnének egy helyi iroda létrehozásáról. Az itt kialakított fogadóórákon valamennyi érintett tanácsot kaphatna képzésekkel, pályázatírással kapcsolatban, amely különösen a kezdő vállalkozásoknak jelentene nagy segítséget. Az alapítvány továbbá az önkormányzat jóvoltából csökkenthetné Széchenyi hitel kamatát, amely jelenleg 3,9%-os. Az így kialakított, kedvezőbb 1,9%-os kamat ugyancsak előmozdíthatná a vállalkozásokat.

– Az elmúlt 20-25 évben minimális szinten keletkezett Szarvason munkahely – emlékeztetett Gajdos Attila. Vannak ugyan vállalkozások, de sokkal erősebb gazdaságra lenne szükség, hogy ne legyen elvándorlás. Az elmúlt tíz év adataiból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy Magyarországot tekintve lakosságfogyás szempontjából a szarvasi régió benne van az első ötben.

Az önkormányzati képviselő reagált Gombár Györgyné képviselő asszony legutóbbi kijelentésére is. Mint ahogyan korábban arról beszámoltunk, a NACSE sajtótájékoztatón kérte Gajdos Attilát, hogy szavazáskor vállalja a véleményét. Amennyiben ezt nem teszi, adja át a mandátumát másnak. A jobbikos képviselő azonban úgy látja, az elmúlt 4 évben mindig vállalta a véleményét, a jutalmakat pedig sohasem szavazta meg. A labdát visszadobva kérdést intézett képviselőtársához: kérte, értékelje inkább saját önkormányzati munkáját és amennyiben úgy érzi, hogy gyengén teljesített, adja vissza a mandátumát.

Pálinkás Tamás alelnök az ingyenes internet elérhetőség kérdését sürgette. Elmondta, ugyancsak indítványaik között szerepel, hogy az önkormányzat a Szarvasi Általános Informatikai Kft.-n keresztül felszabadítsa a Kossuth teret és az Arborétum utca elejét. Az ingyenes internet ugyanis ezeken a helyeken már elérhető, de egyelőre jelszóval védett. Terveik között szerepel az is, hogy a jövőben a turisztikailag frekventált területeken kibővítsék ezeket a pontokat. Jó hír, hogy az Ótemplom környékén a WiFi már működik, ehhez pedig a jelszót is elárulták: Jézus Krisztus.

Vélemény, hozzászólás?

NACSE: A lendület nemcsak a választásokig tartott

Új harmonikára gyűjt a művészeti iskola