in , , ,

NACSE: A lendület nemcsak a választásokig tartott

Az elmúlt két hónap történéseit összegezte és értékelte a Nagycsaládosak Szarvasi Egyesülete. A december 4-én tartott sajtótájékoztató keretében szó esett többek között a kiosztott jutalmakról, a korrupció és a kórházi hovatartozás kérdéséről, de néhány karitatív jellegű kezdeményezésről is.

Elsőként az önkormányzati dolgozóknak és vezetőknek megszavazott jutalmat vették górcső alá, amely kapcsán számos támadás érte a civil szervezetet. Gombár Györgyné hangsúlyozta, ez egy csomag volt, amelyet érintette a dolgozókat és a vezetőket egyaránt. Az már polgármesteri döntés kérdése, hogy ennek egy részét esetleg felajánlja-e jótékony célokra. Sérelmezte továbbá, hogy Gajdos Attila önkormányzati képviselő fülén telefonnal épp a szavazáskor vonult ki a teremből.

– Nagyon könnyű úgy kritizálni, hogy nem vállaljuk a véleményünket – szögezte le Gombár Györgyné. Az, hogy valaki ezt teszi, azt jelenti, hogy nem végzi azt a munkát, amivel a választói megbízták, és amire esküt tett. Én úgy gondolom, hogy aki ezt a döntést nem tudja, vagy nem meri meghozni, gondolkozzon el a lemondásán és adja át a helyét egy olyan képviselőtársának, aki megteszi helyette.

Kitért Földesi Zoltán napirend előtti felszólalására is, amelyben magyarázatot kért az önkormányzattól a korrupciós vádakra. Véleménye szerint a tisztánlátáshoz elengedhetetlen, hogy Hodálik Pál alpolgármester a nyilvánosság elé álljon és minden kétséget kizáróan eloszlassa a gyanút.

A bizottságokba való delegálásról elmondta, többen kifogásolták, hogy egyes személyek miért nem kerültek be. Mint kiderült, a NACSE javasolta az ügyrendi, közbeszerzési, turisztikai és környezetvédelmi bizottság kettéválasztását, ezt azonban elutasították. Az utóbbiban kapott volna helyet külsős tagként Bukovinszky Béla, így azonban ez nem valósulhatott meg. A megalakult 10 előkészítő bizottság mindegyikében azonban jelen van az egyesület egy-egy képviselője.

– Ezer sebből vérzik a város – folytatta Dobruczky Zsolt. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, sok helyre lehetne felajánlást tenni. Ő egy havi képviselői juttatását a mentőknek ajánlotta fel, akik egy életmentő készülék megvásárlására gyűjtenek. Ezzel együtt kérte képviselőtársait is, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Kovács Dániel a kórházi hovatartozás kérdését elemezte. Másokkal együtt ugyanis úgy látják, hogy több szempontból is indokolt lenne Békéscsabához tartozni. Ezzel kapcsolatosan már elindult egy aláírásgyűjtés, amelyhez civilek is csatlakoztak. Kérte a lakosokat, az orosházi kórházzal kapcsolatos panaszaikat hivatalos formában is gyújtsák be, így nagyobb eséllyel érhetnek el eredményt. Ugyanez vonatkozik a megváltozott orvosi ügyeletre, amelyre már több panasz érkezett különböző fórumokon keresztül.

Az egyesület felkarolta Skorka Anita ügyét is, akinek egy speciális mozgástechnikai berendezésre van szüksége. A gyűjtés még tart, a számlaszámon jelenleg mintegy 360 ezer Ft halmozódott fel, de a városszerte elhelyezett perselyekben is szépen gyarapodik az összeg. A határidő december 15-e, így aki segíteni szeretne, még megteheti hétköznapokon 8-16 óra között, a NACSE székházában.

A sajtótájékoztató végén érintették a szombaton 15 órakor megrendezésre kerülő tüntetést, ahová egy virgáccsal felvértezve várnak mindenkit, aki ki szeretné beszélni problémáit. Ugyanezt megtehetik egyébként a nemrégiben alakult Új lendülettel Szarvasért Fórumon is, amelyet a legnagyobb közösségi portálon találhatnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Ismét a székelyeseké a Székely Kupa

Jobbik: Jelszó – Jézus Krisztus